Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om het product « Kippenchipolata van het merk Delhaize » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Delhaize logo
  • OkonomyakiC

Okonomyaki

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Lactose vrij
Hoofdgerecht
OkonomyakiC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 bussel lente-uitjes
  • peper
  • 1 el olijfolie
  • 4 el mayonaise
  • 5 cl sojasaus
  • 2,4 dl water
  • 250 g bloem
  • 50 g sojascheuten
  • 50 g wortelen
  • 60 g witte kool
  • 2 grote eieren
  • 16 sneetjes gerookt ontbijtspek
  • 250 g biomienoedels
  • 2,5 cl mirin
  • 2 el barbecuesaus (Voor de bruine saus)
  • 1 el ketchup (Voor de bruine saus)
  • 1 el mosterd (Voor de bruine saus)
  • 1 snufje ‘Chili Mix’ Market Fresh (Voor de bruine saus)

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min.

  1. Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Giet ze af en spoel ze onder koud water.
  2. Meng de ingrediënten voor de saus.
  3. Snipper de lente-uitjes. Bewaar een beetje groen en fruit de rest 5 min. op een matig vuurtje, in een braadpan met de olijfolie.
  4. Meng de bloem, het water, de mirin, de sojasaus en de eieren met een garde tot een homogeen deeg. Voeg de gebakken uien toe, samen met de sojascheuten, de geraspte wortelen, de geraspte kool en peper. Meng stevig.
  5. Bak 4 sneetjes spek zonder vetstof in een koekenpan. Begin op een zacht vuurtje en verhoog dan het vuur tot ze goudbruin zijn. Voeg 1/4 van het groentedeeg toe en leg er 1⁄4 van de noedels bovenop. Bak op een matig vuurtje, draai de okonomiyaki om en bak de andere kant. Maak 4 pannenkoekjes op dezelfde manier. Serveer warm, afgewerkt met het groen van de uien. Geef er de bruine saus en mayonaise bij.

Kooktip

je kunt de ingrediënten en garnituur naar believen aanpassen en, zoals hier, ontbijtspek of pikante kippenreepjes toevoegen. Of wat dacht je van in sojasaus gebakken tofoeblokjes of roze garnalen?

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 778; energie (kCal): 185; vetten (g): 7,1; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 23,6; suikers (g): 2,9; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 6,3; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 844,53
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Japans
Lactose vrij
Hoofdgerecht
  • OkonomyakiC