Recept zoekresultatenGebakken kabeljauw met preipuree, tomaten en anijs
Delhaize logo
  • Gebakken kabeljauw met preipuree, tomaten en anijs

Gebakken kabeljauw met preipuree, tomaten en anijs

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Gebakken kabeljauw met preipuree, tomaten en anijs

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 100 g brood
  • 1 eetlepel rodewijnazijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 250 ml melk
  • 400 g aardappelpuree
  • 1/2 l water
  • 2 eetlepels boter
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 50 g zalmforeleitjes
  • 2 preien
  • 1 eetlepel peterselie, gehakt
  • 1 bosje anijs
  • 2 tomaten
  • 2 lente-uien
  • 600 g kabeljauw

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Azijn | Rode wijn
    50 cl
    2,78 €/l
    €1,39
    S1993063000007030000
  • Aardappelpuree | Maxi Pack
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    1 kg
    4,29 €/kg
    €4,29
    F2009061700227710000
  • Appelkappertjes
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    110 gr
    9,91 €/kg
    €1,09
    S2020050800427380000
  • Foreleieren
    50 gr
    79,80 €/kg
    €3,99
    F1982100600207400000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min.

    1. Verkruimel het brood en strooi er zout en peper op. Giet er een paar druppels olijfolie over en gril het brood in de oven op 180°C tot het brood knapperig is. Laat het afkoelen.
    2. Breng de vis op smaak en zet hem gedurende 15 min. in de oven op 150°C.
    3. Was de prei en snij hem in fijne ringen. Fruit die in 1 eetlepel boter. Strooi er zout en peper over en laat de prei verder koken tot hij zacht is geworden.
    4. Breng water aan de kook en voeg er de koude melk aan toe. Giet de aardappelpureevlokken erbij en meng alles zonder te kloppen tot je een mooie, homogene puree krijgt. Laat die 1 à 2 min. indikken, voeg de prei toe en werk verder af.
    5. Was de tomaten, haal de pitten eruit en snij ze in blokjes. Voeg de anijs, de peterselie, de gewassen kappertjes, de zalmforeleitjes, de versnipperde lente-uitjes en het brood toe. Breng verder op smaak met olijfolie en rodewijnazijn.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Andere
    Overig
    Diner
    Lente
    Hoofdgerecht
    • Gebakken kabeljauw met preipuree, tomaten en anijs

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Azijn | Rode wijn
    50 cl
    2,78 €/l
    €1,39
    S1993063000007030000
  • Aardappelpuree | Maxi Pack
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    1 kg
    4,29 €/kg
    €4,29
    F2009061700227710000
  • Appelkappertjes
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    110 gr
    9,91 €/kg
    €1,09
    S2020050800427380000
  • Foreleieren
    50 gr
    79,80 €/kg
    €3,99
    F1982100600207400000