Lokaal
Telers & boeren

KIES LOKAAL KIES BELHAIZE

Met de verkiezingen in aantocht, kiezen wij ervoor om heel wat lokale producten in promo te zetten. Zo kan jij zonder kieskoorts volop genieten van het beste van eigen bodem voor betaalbare prijzen. Check snel onze boodschappenlijsttrekkers zoals onze Belgische aubergines, oer-Belgische frietaardappelen en nog veel meer. Wat kies jij?

Ontdek onze boodschappenlijsttrekkers

Ontdek het lokale product van de week

Aardappelen | Friet
nutri-score-bordered-a.external.30f2e996.svg
€4.95
5 kg
0,99 €/kg
1,70 €/kg
495
€8,49
F1997080600379930000

En dit zijn onze boodschappenlijstduwers: boeren Hans en Ben Muyshondt telen in de rijke leemgrond van het Waals-Brabantse Thorembais-les-Béguines de lekkerste frietaardappelen. Deze boodschappenlijsttrekkers beantwoorden aan de strengste normen. Met hun duurzaam georiënteerde frietjespolitiek dragen ze dan ook een lekker steentje bij aan onze Belgische trots bij uitstek: frietjes! Dat lust toch elke kiezer?  

Lees meer over boer Hans

Klassiekers uit de Belgische keuken

Ons land mag dan klein zijn, toch is het rijk aan culinair erfgoed om trots op te zijn. Want wat is er lekkerder dan typisch Belgische kost? Denk maar aan vol-au-vent, garnaalkroketten, Luikse balletjes, witloof in de oven, waterzooi, steak tartaar, rijsttaart, chocomousse en profiteroles. Stuk voor stuk toppers die je terug naar de keuken van de bomma katapulteren! We zetten er met plezier enkele in de kijker. Voortaan kun jij deze ultieme Belgische klassiekers ook zelf klaarmaken met onze makkelijke recepten en handige tips.

Onze lokale producten