BlogpaginaBeter etenGoodPlanet & Delhaize gaan voor gezonde eetgewoontes
#HalloGoebezigers
Better Eating
Better Planet
Better Living

GoodPlanet & Delhaize gaan voor gezonde eetgewoontes

GoodPlanet Belgium wil een duurzame samenleving realiseren, door jong en oud te inspireren. Een planeet, waar iedereen goed kan leven. Een GoodPlanet, zoals ze het zelf omschrijven. Ook Delhaize wil  kinderen leren genieten van voeding die goed is voor hen en voor de planeet. Daarom lanceerden GoodPlanet Belgium en Delhaize in 2017 samen het programma GoodCook. Een project dat Delhaize een warm hart toedraagt. In 5 jaar tijd (van 2017 tot juni 2022) willen we 40000 kinderen en hun families bereiken. Waarom? Als je goede gewoontes aanleert op jonge leeftijd, draag je deze mee voor het leven. 

Laagdrempelige workshops voor een lekkere én gezonde toekomst

Ken je GoodPlanet Belgium al? Duurzaamheidscoachs van GoodPlanet Belgium trekken de klas in en geven kinderen leuke en leerrijke workshops. Zo leren zij om te genieten van voeding die goed is voor hen en voor de planeet. Hun interessante workshops maken de thema's van vandaag en morgen (mobiliteit, gezondheid, recyclage) begrijpbaar voor iedereen. 

GoodCook workshops

De afgelopen jaren waren de workshops voornamelijk toegespitst op gezonde voeding. En een extra focus op lokaal en seizoensgebonden fruit en groenten (leren) eten. Vanaf oktober 2021 gaan we nog een stapje verder met de opstart van een tweede workshop. De duurzaamheidscoachs leggen hierin uit wat Nutri-Score betekent en er wordt ook ingezoomd op aspecten van The Lion's Footprint. Hoe kunnen deze jongeren bijdragen tot minder afval? Belangrijke thema's zoals minder verpakken, minder verspillen en recyclage komen in begrijpbare taal aan bod. Samen trekken de kinderen de keukenschort aan en gaan ze op ontdekking met al hun zintuigen. Ruiken, voelen, snijden, iets lekkers klaarmaken met groenten en fruit in alle kleuren van de regenboog. Maar vooral: proeven & genieten! Kortom: helemaal in lijn met de evolutie en de strategie van Delhaize. 

Wil je ook zelf aan de slag met gezonde eetgewoontes?

Wil je zelf ook bijleren over gezonder én beter eten? Over welke voeding goed is voor jou en de planeet? Neem dan zeker een bezoekje aan het foodfestival "Nourrir Bruxelles", georganiseerd door Delhaize en Vestaculture. Na vier succesvolle edities in Luik, komt het lekkerste festival naar onze hoofdstad. Inschrijven kan via volgende link: https://nourrir-humanite.org/events/list/page/9/