Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« Natural Tahini 160g van het merk Al'Fez »Lees meer >

#HalloGoebezigers
Better Eating
Fairtrade

De (h)eerlijke desserts van Delhaize

Zoete fairtrade producten

Zo'n 30 jaar geleden was Delhaize de eerste retailer in België met Fairtrade-producten. Die zijn kwaliteitsvol én betaalbaar. We zetten 4 van onze toppers in de kijker. Wist je dat je daar de meest verrukkelijke desserten mee kan maken? We doen goed met zoet!

Onze fairtrade labels

Bij Delhaize willen we zoveel mogelijk lokale producten aanbieden. 70% van ons vers assortiment komt dan ook uit België. Maar wanneer de vraag te groot is voor alleen België en de productie niet in Europa te vinden is, gaan we buiten Europa zoeken. In dit geval zorgen we er voor dat we deze exotische producten rechtstreeks van producentengroepen uit zuiderse landen kopen en dat we hen helpen met ontwikkelen door een eerlijke beloning voor hun werk. En daarom kan je deze Fair Labels bij ons terugvinden.

 

Rainforest alliance en UTZ Certified

Wanneer je een product met koffie, thee, cacao of hazelnoot met het UTZ label koopt, bouw je aan een betere toekomst. Waarom? Omdat het internationaal label focust op het tegengaan van ontbossing en klimaatverandering. Het programma werd samengevoegd met de Rainforest alliance (4) en werd zo een keurmerk voor tropische landbouwproducten, zo kunnen we garanderen dat de boeren, hun families én onze planeet betere kansen krijgen.

 

Beyond Chocolate

Beyond Chocolate (3) is geen logo, maar een overeenkomst. Hierdoor kunnen we ervoor zorgen dat er telkens opnieuw duidelijk gecommuniceerd wordt over de huidige stand van zaken in de chocoladewereld.