Hallo GoebezigersBeter levenBeweging en recepten
#HalloGoebezigers
Better Living

Zin om mee te bewegen?

Wandelen, naar je werk gaan met de fiets, de 10 Miles lopen. Hoe je het ook doet, bewegen kan je een geweldig gevoel bezorgen. Of je nu net start of je sportieve prestaties naar een hoger niveau wil tillen, wij willen je graag helpen om in vorm te blijven. We delen enkele sportieve maaltijden én tips om de atleet in jezelf wakker te schudden. Je leest er hier alles over!

Ready, set, run!

Of je je nu wekelijks aan 5 of 10 kilometer waagt, lopen is een geweldige manier om fit te worden én je hoofd even leeg te maken. Een goede playlist op en hallo runnershigh! 

Looptips

Regelmatig aan het lopen? Zorg dan voor voldoende variatie in je loopschema. De ene dag wat meer kilometers aan een tragere hartslag, de andere focus op snelheid en interval.

Heb je er een goede loopsessie opzitten? Vergeet dan na afloop niet te stretchen. Doe het ook zo snel mogelijk na het hardlopen te doen, als je spieren nog warm en soepel zijn. Zo kan je veel blessures voorkomen.

Luister altijd naar je lichaam. Vandaag minder zin of last van een loperskwaaltje? Probeer jezelf dan niet té hard te pushen voor deze ene keer. Plan voldoende rustmomenten in om je lichaam te laten recuperen.

Onze sportieve partners

Wist je dat we bij Delhaize ook ieder jaar deelnemen aan de Antwerp 10 miles? Jazeker! We werken ons in het zweet voor en naast het loopparcours en moedigen jullie graag aan hetzelfde te doen. Zo voorzien wij iedereen van een banaan om voor het lopen energie in te slagen. We organiseren ook een leuke actie voor alle loopliefhebbers en supporters, meer info vind je hier snel!

Of toch liever als een echt Ketje je sportiefste beentje voorzetten? Dan kan de 20km van Brussel perfect in dat plaatje passen! Ook hier zijn we aanwezig én nemen we deel. Wist je dat je het parcours ook kan wandelen? Sinds 2021 kan je ook als wandelaars aan de start verschijnen.

De fantastisch mooie missie van Kick Cancer? Zij willen alle kinderen met kanker genezen. En daar wil Delhaize graag bij helpen. Dit doen we onder andere door hun loopevenement ,Run to Kick, te sponsoren. Hét jaarlijks sportevenement waarbij we samen met hun ambassadeurs Angèle en Niels Destadsbader, de beentjes strekken om geld in te zamelen om zo onderzoek naar kinderkanker te financieren.

Go Team Belgium !

Wist je dat we al sinds 1995 partner zijn van het BOIC? Daarom kijken we er extra naar uit om de Olympische Spelen nog eens dicht bij huis mee te maken. Volg samen met ons de voorbereidingen van onze topatleten voor Parijs 2024. Wij delen hun verhalen én kampioenenrecepten om je helemaal in te leven in het parcours van Team Belgium. Allez les Belges!

GO GO Paralympics team!

Ook steunen we trots  Paralympic Team Belgium sinds 2011. Met maar liefst 15 medailles was de editie in Tokio een absolute voltreffer voor ons land. Het hoogste aantal sinds 1996! We kijken enorm uit naar wat de topatleten zullen doen in Parijs.

Brood, wijn en Olympiërs: op naar Parijs!

Ken je Jaouad Achab al? Je herkent hem aan zijn pretogen en zijn doelgerichte chigi’s! Ofwel: een slag of stoot in taekwondo. De Koreaanse gevechtssport heeft pas sinds 2000 een Olympische status, maar al vrijwel meteen gooiden de Belgen hoge ogen (of beter: doelgerichte chigi’s) in deze Olympische discipline. Jaouad won al meerdere medailles op het EK en was zelfs Wereldkampioen in 2015. We zijn alvast benieuwd naar zijn prestaties in Parijs! 

Hadden we je al voorgesteld aan Joachim Gérard? Deze rolstoeltennisser uit Ukkel blinkt uit in enkel- én dubbelspel. Hij rijfde al heel wat titels en trofeeën binnen, sinds hij op zijn 12de begon te tennissen. Zijn grootste verdienste tot nu toe? Haast teveel om op te noemen! Joachim was wereldkampioen bij de junioren in 2006, 8ste op de Paralympische Spelen in 2008 in Peking. Bekijk zijn tips, wedden dat je zelf zin krijgt om een ace te slagen?

Deze man heeft geen introductie nodig. Een échte geboren sprinter, Kevin Borlée! Je zou bijna kunnen zeggen dat het er met de paplepel ingegeven werd want ook zijn tweelingbroer Jonathan, broer Dylan en zus Olivia worden door papa Jacques getraind. Hij werd al Belgisch kampioen op de 200, 400 en 4 x 400 meter en nam ook al 3 keer deel aan de Olympische Spelen en brak 2 nationale records in 2008 in Peking. Zijn hoogste Olympische score? De 4de plaats … Zou hij het in Parijs nog beter doen? Wij duimen!

Mogen we je voorstellen aan Hanne Claes! Een vliegensvlugge meervoudige nationaal kampioene op 200 en 400 meter horden. Tijdens het EK van 2018 in Berlijn eindigde ze als vierde op 400 meter horden en 4 x 400 meter estafette. Waar ze nog in uitblinkt? Geweldige tips geven over voeding én haar sportprestaties delen met de wereld. Jij kijkt toch ook mee achter de schermen of euh, achter de piste?