Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenZalmburgers en tarwe met fijne groentjes
Delhaize logo
  • Zalmburgers en tarwe met fijne groentjes

Zalmburgers en tarwe met fijne groentjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Zalmburgers en tarwe met fijne groentjes

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g zalmstaartfilet
  • 175 g tarwebolletjes
  • 1 zakje diepgevroren gemengde groenten
  • 50 g paneermeel
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 1 ei
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels gehakte, verse basilicum
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 citroen
  • peper
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalmfilet | Zonder vel
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2016011300613360000
  • Citroen | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,78 €/kg
    €1,89
    F2021041400079670000
  • Droge uien | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100315100000
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,33 €/st
    €1,99
    F2010083100116000000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min.

    1. Breng gezouten water aan de kook in een kookpot en een steelpan.
    2. Snij de zalm in blokjes en doe ze in de beker van de hakmolen. Voeg de eieren toe, de geperste knoflook, de helft van de gehakte uien, de gehakt basilicum, peper en zout. Maal tot een homogeen mengsel. Voeg de paneermeel toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
    3. Verdeel de bereiding in porties (2 per persoon), vorm er burgers van en leg ze op een groot, met wat paneermeel bedekt bord. Draai ze om, dek af en zet in de koelkast.
    4. Laat de tarwebolletjes in de steelpan met kokend water garen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat goed uitlekken.
    5. Gaar de groenten in de pot met kokend water, reken 3 minuten gaartijd vanaf het hernemen van het kookpunt. Giet af.
    6. Snij de resterende ui(en) fijn. Doe 3/4 van de olijfolie in een grote sauteuse en stoof de ui op zacht vuur. Voeg de groenten en de tarwebolletjes toe, laat op middelhoog vuur stoven, roer regelmatig.
    7. Doe 1/4 van de olie in een braadpan en bak de zalmburgers aan beide kanten goudbruin.
    8. Kruid de yoghurt met peper en zout, voeg gehakt basilicum toe. Serveer bij de burgers, samen met de tarwe en de groenten en een partje citroen.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Zalmburgers en tarwe met fijne groentjes

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalmfilet | Zonder vel
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2016011300613360000
  • Citroen | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,78 €/kg
    €1,89
    F2021041400079670000
  • Droge uien | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100315100000
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,33 €/st
    €1,99
    F2010083100116000000