Rappel de produit :«8 mini raw cakes van het merk Nats Rawline» verkeerde houdbaarheidsdatum op etiketEn savoir plus >

Recept zoekresultatenZalmburgers en tarwe met fijne groentjes
Delhaize logo
  • Zalmburgers en tarwe met fijne groentjes

Zalmburgers en tarwe met fijne groentjes

Zalmburgers en tarwe met fijne groentjes
Makkelijk
< 30 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g zalmstaartfilet
  • 175 g tarwebolletjes
  • 1 zakje diepgevroren gemengde groenten
  • 50 g paneermeel
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 1 ei
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el gehakte, verse basilicum
  • 4 e.l. olijfolie
  • 1 citroen
  • peper
  • zout
  • 500 g zalmstaartfilet
  • 175 g tarwebolletjes
  • 1 zakje diepgevroren gemengde groenten
  • 50 g paneermeel
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 1 ei
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el gehakte, verse basilicum
  • 4 e.l. olijfolie
  • 1 citroen
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 30 min
1
Breng gezouten water aan de kook in een kookpot en een steelpan.
2
Snijd de zalm in blokjes en doe ze in de beker van de hakmolen. Voeg het ei toe, de geperste knoflook, de helft van de gehakte uien, de helft van de gehakt basilicum, peper en zout. Maal tot een homogeen mengsel. Voeg de paneermeel toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
3
Verdeel de bereiding in porties (2 per persoon), vorm er burgers van en leg ze op een groot, met wat paneermeel bedekt bord. Draai ze om, dek af en zet in de koelkast.
4
Laat de tarwebolletjes in de steelpan met kokend water garen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat goed uitlekken.
5
Gaar de groenten in de pot met kokend water, reken 3 min gaartijd vanaf het hernemen van het kookpunt. Giet af.
6
Snijd de resterende ui(en) fijn. Doe 3/4 van de olijfolie in een grote sauteuse en stoof de ui op zacht vuur. Voeg de groenten en de tarwebolletjes toe, laat op middelhoog vuur stoven, roer regelmatig.
7
Doe 1/4 van de olie in een braadpan en bak de zalmburgers aan beide kanten goudbruin.
8
Kruid de yoghurt met peper en zout, voeg de rest van de gehakte basilicum toe. Serveer bij de burgers, samen met de tarwe en de groenten en een partje citroen.
1
Breng gezouten water aan de kook in een kookpot en een steelpan.
2
Snijd de zalm in blokjes en doe ze in de beker van de hakmolen. Voeg het ei toe, de geperste knoflook, de helft van de gehakte uien, de helft van de gehakt basilicum, peper en zout. Maal tot een homogeen mengsel. Voeg de paneermeel toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
3
Verdeel de bereiding in porties (2 per persoon), vorm er burgers van en leg ze op een groot, met wat paneermeel bedekt bord. Draai ze om, dek af en zet in de koelkast.
4
Laat de tarwebolletjes in de steelpan met kokend water garen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat goed uitlekken.
5
Gaar de groenten in de pot met kokend water, reken 3 min gaartijd vanaf het hernemen van het kookpunt. Giet af.
6
Snijd de resterende ui(en) fijn. Doe 3/4 van de olijfolie in een grote sauteuse en stoof de ui op zacht vuur. Voeg de groenten en de tarwebolletjes toe, laat op middelhoog vuur stoven, roer regelmatig.
7
Doe 1/4 van de olie in een braadpan en bak de zalmburgers aan beide kanten goudbruin.
8
Kruid de yoghurt met peper en zout, voeg de rest van de gehakte basilicum toe. Serveer bij de burgers, samen met de tarwe en de groenten en een partje citroen.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Zalmfilet | Zonder vel
Delhaize Zalmfilet | Zonder vel
3 × +/- 243 gr
1+1 gratis
+/-€
7
74
Tarwe | Natuur | Olijfolie
Ebly Tarwe | Natuur | Olijfolie
220 gr
2
59
Soepgroenten | Julienne
Delhaize Soepgroenten | Julienne
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
85
Authentieke Griekse yoghurt | natuur | 0% v.g.
Fage Authentieke Griekse yoghurt | natuur | 0% v.g.
2 × 170 gr
1
85
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
99
Saus | Basilicum
Filippo Berio Saus | Basilicum
340 gr
2+1 gratis
3
59
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69

Reeds in je keuken

Paneermeel
Anco Paneermeel
200 gr
0
67
Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Olijfolie | Cucinare
Filippo Berio Olijfolie | Cucinare
1 l
2+1 gratis
13
99
Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
38 gr
1
19
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
+/-€38,32