Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenZalmburgers en tarwe met fijne groentjes
Delhaize logo
  • Zalmburgers en tarwe met fijne groentjes

Zalmburgers en tarwe met fijne groentjes

Zalmburgers en tarwe met fijne groentjes
Makkelijk
< 30 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g zalmstaartfilet
  • 175 g tarwebolletjes
  • 1 zakje diepgevroren gemengde groenten
  • 50 g paneermeel
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 1 ei
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el gehakte, verse basilicum
  • 4 e.l. olijfolie
  • 1 citroen
  • peper
  • zout
  • 500 g zalmstaartfilet
  • 175 g tarwebolletjes
  • 1 zakje diepgevroren gemengde groenten
  • 50 g paneermeel
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 1 ei
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el gehakte, verse basilicum
  • 4 e.l. olijfolie
  • 1 citroen
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 30 min
1
Breng gezouten water aan de kook in een kookpot en een steelpan.
2
Snijd de zalm in blokjes en doe ze in de beker van de hakmolen. Voeg het ei toe, de geperste knoflook, de helft van de gehakte uien, de helft van de gehakt basilicum, peper en zout. Maal tot een homogeen mengsel. Voeg de paneermeel toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
3
Verdeel de bereiding in porties (2 per persoon), vorm er burgers van en leg ze op een groot, met wat paneermeel bedekt bord. Draai ze om, dek af en zet in de koelkast.
4
Laat de tarwebolletjes in de steelpan met kokend water garen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat goed uitlekken.
5
Gaar de groenten in de pot met kokend water, reken 3 min gaartijd vanaf het hernemen van het kookpunt. Giet af.
6
Snijd de resterende ui(en) fijn. Doe 3/4 van de olijfolie in een grote sauteuse en stoof de ui op zacht vuur. Voeg de groenten en de tarwebolletjes toe, laat op middelhoog vuur stoven, roer regelmatig.
7
Doe 1/4 van de olie in een braadpan en bak de zalmburgers aan beide kanten goudbruin.
8
Kruid de yoghurt met peper en zout, voeg de rest van de gehakte basilicum toe. Serveer bij de burgers, samen met de tarwe en de groenten en een partje citroen.
1
Breng gezouten water aan de kook in een kookpot en een steelpan.
2
Snijd de zalm in blokjes en doe ze in de beker van de hakmolen. Voeg het ei toe, de geperste knoflook, de helft van de gehakte uien, de helft van de gehakt basilicum, peper en zout. Maal tot een homogeen mengsel. Voeg de paneermeel toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
3
Verdeel de bereiding in porties (2 per persoon), vorm er burgers van en leg ze op een groot, met wat paneermeel bedekt bord. Draai ze om, dek af en zet in de koelkast.
4
Laat de tarwebolletjes in de steelpan met kokend water garen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat goed uitlekken.
5
Gaar de groenten in de pot met kokend water, reken 3 min gaartijd vanaf het hernemen van het kookpunt. Giet af.
6
Snijd de resterende ui(en) fijn. Doe 3/4 van de olijfolie in een grote sauteuse en stoof de ui op zacht vuur. Voeg de groenten en de tarwebolletjes toe, laat op middelhoog vuur stoven, roer regelmatig.
7
Doe 1/4 van de olie in een braadpan en bak de zalmburgers aan beide kanten goudbruin.
8
Kruid de yoghurt met peper en zout, voeg de rest van de gehakte basilicum toe. Serveer bij de burgers, samen met de tarwe en de groenten en een partje citroen.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht