Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

GRATIS COLLECT deze week đź›’đźš—Geniet van gratis collect met de code COLFREE!> Profiteer ervan! <

Lokaal
Telers & boeren

Maak sensationele sauzen voor de feestdagen

Dé finishing touch van je feestmenu? Die rijke, smeuïge saus die alle ingrediënten op je bord samenbrengt en voor een extra smaakdimensie zorgt. Wij delen tips en onze drie favoriete klassieke sauzen waarmee je zeker scoort tijdens de feestdagen: bearnaise, kreeftensaus en jagersaus. Dit vrolijke trio van sauzen kun je breed inzetten voor tal van gerechten met vlees, vis, schaal- en schelpdieren of groenten. Wil je wat tijd besparen, maar wel uitpakken met een heerlijke saus? Ga dan gerust voor één van de kant-en-klare sauzen van Delhaize: bearnaisesaus, champignonroomsaus, pepersaus … of een combo!

Hartige jagersaus


Jagersaus vindt haar oorsprong in de rijke Europese keuken. De saus weerspiegelt de robuuste smaken van het bos, met een mix van seizoenschampignons en kruiden die harmoniëren met de aardse tonen van (wild) vlees.

Deze krachtige saus op basis van champignon, spek, sjalot, rode wijn en een bruine fond doet het prima bij wild, vlees en gevogelte. Of het nu een malse kipfilet, sappige varkenshaas, of een stukje hertenvlees is, jagersaus omhult je gerecht met een rijke, hartige smaak.

Moeilijkheidsgraad: 1

Kruidige kreeftensaus

Kreeftensaus, een weelderige saus uit de Franse keuken, is een eerbetoon aan de overvloed van de zee. De basis van deze romige saus bestaat uit kreeftenbisque, wijn, room, garnaal en tomaat. 

Deze saus transformeert je feestgerecht met vis, schaal- of schelpdieren tot een smulfestijn met een luxueus kantje en doet het ook bijzonder goed bij groenten zoals courgette, venkel, asperge en kerstomaat.

Moeilijkheidsgraad: 2

Hemelse bearnaise

Bearnaisesaus is een recept dat stevig in de Franse keuken verankerd is. Deze luchtige saus op basis van een gastrique (water, witte wijn, dragonazijn en sjalot) viert de rijke smaken en tradities van de grote Franse culinaire meesterchefs. Maar geen zorgen, want ook jij kunt deze saus met succes bereiden!

Bearnaise komt het beste tot haar recht bij gegrilde steak, gepocheerde of gebakken vis en gegrilde of ovengebakken groenten.

Moeilijkheidsgraad: 3

Help, mijn saus is geschift (lekker)

Een geschifte saus, da’s om helemaal geschift van te worden! Sauzen schiften wanneer ingrediënten zoals boter of olie zich scheiden van de rest van de saus. Dat komt wel eens voor bij een saus als bearnaise. Maar geen paniek, want je kunt dit makkelijk voorkomen met deze tips.

- Kook je sauzen op een laag tot matig vuur.
- Voeg ingrediënten met verschillende temperaturen geleidelijk toe en blijf ondertussen steeds goed roeren.
- Gebruik een blender, staafmixer of garde om alle ingrediënten goed te mengen en een stabiele textuur te krijgen.
- Laat de saus niet afkoelen voor het serveren, want dan stolt de boter in de saus en schift ze gegarandeerd tijdens het opwarmen. Bewaar je saus bijv. in een thermosfles als je ze op voorhand maakt.