Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

GRATIS COLLECT deze week 🛒🚗Geniet van gratis collect tijdens de laatste Black Friday week met de code BFCOLLECT!>> Langs hier <<

inspiratieInspiratie : eindejaarsfeestenGerookte zalm op je feestmenu
Inspiratie voor de eindejaarsfeesten
Gerookte zalm op je feestmenu

Gerookte zalm op je feestmenu

Gerookte zalm is een klassieker op het feestmenu. Als aperitiefhapje of als voorgerecht. Met zure room of roomkaas. Op een warme toast of als tartaar. In een pastasalade of als ovenschotel. Met gerookte zalm van topkwaliteit, zoals die van Delhaize, heb je eindeloos veel mogelijkheden voor je feesttafel!

Onze feestelijke topzalm

De kwaliteit van gerookte zalm hangt af van drie factoren: de herkomst, het productieproces en de manier waarop hij gesneden is.

Bijna alle zalm in ons aanbod wordt gerookt in België. Delhaize gaat prat op een ambachtelijke methode en hanteert hiervoor strenge regels. Eerst wordt de zalmfilet droog gezouten, langzaam op houtsnippers gerookt en gedroogd. Vervolgens worden het vet en minder mooie stukken verwijderd. Tenslotte wordt de vis met veel zorg versneden.

Alle gerookte zalm van Delhaize komt uit Schotland (intense smaak), Ierland (jodiumsmaak) en Noorwegen (zachte smaak).

Wist je dat?

Wat is het verschil tussen warmgerookte en koudgerookte zalm?

Wat is het verschil tussen warmgerookte en koudgerookte zalm?

Vis wordt gerookt om op smaak te brengen en te conserveren. Bij koud roken wordt de vis niet gegaard en behoudt hij zijn roze kleur. Heerlijk als aperitiefhapje, bij pasta of in salades! Zalm die warm gerookt wordt, is wel gaar. Hij ziet er dan ook stevig en lichtroze uit, zoals een gekookte vis. Lekker met mosterdsaus, dille of asperges.

Hoe smaakt gerookte zalm nog beter?

Haal de gerookte zalm 20 min. vóór je hem opdient uit de koelkast. Zo komt de verfijnde smaak nog beter tot zijn recht.

Het neusje van de zalm voor je smaakpapillen en gezondheid!

Zalm is niet alleen superlekker, ook heerlijk gezond! En dat dankzij de grote hoeveelheid aan onverzadigde omega 3-vetzuren. Die beschermen je tegen bepaalde kankers en verkleinen de kans op hart- en vaatziekten. Gerookte zalm levert daarnaast ook voldoende calcium en natrium aan. Wist je trouwens dat bij Delhaize wij een nieuw gamma gerookte zalm -25% zout hebben waar het klassieke droog zeezout wordt vervangen door een natuurlijke zoutoplossing genaamd "Posidonia"? Hij bevat daardoor maar liefst 25% minder zout en behaalt zo een nutriscore C  in plaats van een nutriscore D, maar de smaak: die is nog steeds even lekker! Zei er iemand win-win?