1
Houd enkele takjes peterselie apart voor de afwerking. Hak de rest van de peterselie en de lente-uitjes fijn. Snijd de ongeschilde appel in fijne, niet te lange staafjes. Rasp de gember en pers met de vingers het sap uit de pulp. Meng al deze ingrediënten met de zure room. Kruid royaal met peper en lichtjes met zout.
2
Leg de norivellen op een plank, beleg ze met gerookte zalm tot aan ± 4 cm van de rand en bevochtig het deel zonder zalm. Lepel wat room op de zalm, in de vorm van een worstje. Rol voorzichtig maar strak op, in de richting van het deel dat niet belegd is en waarmee je de rolletjes kunt vasthechten. Wikkel ze afzonderlijk in vershoudfolie of bedek ze met licht bevochtigd keukenpapier. Laat de rolletjes 30 min in de koelkast rusten (anders worden de norivellen niet soepel).
3
Verwijder de uiteinden van de rolletjes en snijd ze in 5 dikke schijfjes. Werk ze af met zalmeitjes en dien koel op.
1
Houd enkele takjes peterselie apart voor de afwerking. Hak de rest van de peterselie en de lente-uitjes fijn. Snijd de ongeschilde appel in fijne, niet te lange staafjes. Rasp de gember en pers met de vingers het sap uit de pulp. Meng al deze ingrediënten met de zure room. Kruid royaal met peper en lichtjes met zout.
2
Leg de norivellen op een plank, beleg ze met gerookte zalm tot aan ± 4 cm van de rand en bevochtig het deel zonder zalm. Lepel wat room op de zalm, in de vorm van een worstje. Rol voorzichtig maar strak op, in de richting van het deel dat niet belegd is en waarmee je de rolletjes kunt vasthechten. Wikkel ze afzonderlijk in vershoudfolie of bedek ze met licht bevochtigd keukenpapier. Laat de rolletjes 30 min in de koelkast rusten (anders worden de norivellen niet soepel).
3
Verwijder de uiteinden van de rolletjes en snijd ze in 5 dikke schijfjes. Werk ze af met zalmeitjes en dien koel op.