Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Terugroeping product:«Depo-Ei CV» mogelijke aanwezigheid van SalmonellaMeer info >

Recept zoekresultatenRolletjes van Schotse gerookte zalm in norivellen
Delhaize logo

Rolletjes van Schotse gerookte zalm in norivellen

Rolletjes van Schotse gerookte zalm in norivellen
Gemiddeld
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
15 porties
  • 200 g plakjes Schotse gerookte zalm
  • 1 pot zalmeitjes Gabriel (50 g)
  • 3 lente-uitjes
  • 1 appel (Granny Smith)
  • 3 feuilles Norivellen
  • 1 pot zure room (2 dl)
  • 5 cm gember
  • 1/2 bussel peterselie
  • peper en zout
  • 200 g plakjes Schotse gerookte zalm
  • 1 pot zalmeitjes Gabriel (50 g)
  • 3 lente-uitjes
  • 1 appel (Granny Smith)
  • 3 feuilles Norivellen
  • 1 pot zure room (2 dl)
  • 5 cm gember
  • 1/2 bussel peterselie
  • peper en zout

Begin met koken

: 20 min. (+ 30 min. koeltijd)
1
Houd enkele takjes peterselie apart voor de afwerking. Hak de rest van de peterselie en de lente-uitjes fijn. Snijd de ongeschilde appel in fijne, niet te lange staafjes. Rasp de gember en pers met de vingers het sap uit de pulp. Meng al deze ingrediënten met de zure room. Kruid royaal met peper en lichtjes met zout.
2
Leg de norivellen op een plank, beleg ze met gerookte zalm tot aan ± 4 cm van de rand en bevochtig het deel zonder zalm. Lepel wat room op de zalm, in de vorm van een worstje. Rol voorzichtig maar strak op, in de richting van het deel dat niet belegd is en waarmee je de rolletjes kunt vasthechten. Wikkel ze afzonderlijk in vershoudfolie of bedek ze met licht bevochtigd keukenpapier. Laat de rolletjes 30 min in de koelkast rusten (anders worden de norivellen niet soepel).
3
Verwijder de uiteinden van de rolletjes en snijd ze in 5 dikke schijfjes. Werk ze af met zalmeitjes en dien koel op.
1
Houd enkele takjes peterselie apart voor de afwerking. Hak de rest van de peterselie en de lente-uitjes fijn. Snijd de ongeschilde appel in fijne, niet te lange staafjes. Rasp de gember en pers met de vingers het sap uit de pulp. Meng al deze ingrediënten met de zure room. Kruid royaal met peper en lichtjes met zout.
2
Leg de norivellen op een plank, beleg ze met gerookte zalm tot aan ± 4 cm van de rand en bevochtig het deel zonder zalm. Lepel wat room op de zalm, in de vorm van een worstje. Rol voorzichtig maar strak op, in de richting van het deel dat niet belegd is en waarmee je de rolletjes kunt vasthechten. Wikkel ze afzonderlijk in vershoudfolie of bedek ze met licht bevochtigd keukenpapier. Laat de rolletjes 30 min in de koelkast rusten (anders worden de norivellen niet soepel).
3
Verwijder de uiteinden van de rolletjes en snijd ze in 5 dikke schijfjes. Werk ze af met zalmeitjes en dien koel op.
Nutritionele informatie
Energie: 83 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Lente
Voorgerecht

Ingrediënten voor 15 personen

Toon:

Zalm | Gerookt | Noors
Delhaize Zalm | Gerookt | Noors
2 × 130 gr
-13% voor 2
6
29
Foreleieren
Gabriel Foreleieren
2 × 50 gr
4
69
Jonge uien | Bussel
Delhaize Jonge uien | Bussel
1 st
1
09
Appelen | Granny Smith | Verpakt | 6st
Delhaize Appelen | Granny Smith | Verpakt | 6st
900 gr
2
59
Saitaku | Nori | Snack
Saitaku Saitaku | Nori | Snack
10 gr
3
29
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Gember | Bio
Delhaize Gember | Bio
150 gr
Bio
    1
    89
    Bladpeterselie | Verpakt
    Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
    100 gr
    1
    49

    Reeds in je keuken

    Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
    Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
    50 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    49
    Totaal:
    €33,46

    Deze recepten kan je ook leuk vinden