Verrine van gerookte zalm en groene appel
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
4 op 5Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Hapjes
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 6 Porties
- 1/2 citroen
- 100 g gerookte zalm
- 3/4 groene appel
- 1 lente-uitje
- 2 eetlepels room "365"
- 100 g verse magere kaas
- zwarte peper
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020032400055500000
F1993061800218400000
F2009121000332830000
F1987042300314800000
Laad nog 2 producten
Begin met koken
- Snij de zalm fijn.
- Prak de kaas met een vork en meng met room en peper.
- Pers de citroen uit en meng het sap in een kom met de 2/3 van de appel (niet geschild, in kleine blokjes gesneden).
- Snij de rest van de appel in fijne schijfjes en besprenkel met citroensap.
- Verdeel de appelblokjes over de de glaasjes (1 per portie), schep er de zalm boven op en eindig met de verse kaas. Werk af met het fijngesneden uitje. Dek af en zet in de koelkast.
- Versier net voor het opdienen met de stukjes appel. Serveer fris.
Kooktip
- Voor een perfect resultaat: giet de kaas in een hoek van een diepvrieszakje, knip de punt af en gebruik als spuitzak.
- Variant: Vervang de verse kaas door Chevridou of Chavroux.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 433; energie (kCal): 104; vetten (g): 5,6; verzadigde vetten (g): 2; koolhydraten (g): 5,4; suikers (g): 4,3; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 7,8; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 71,46
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Overig
Lente,Zomer
Hapjes
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020032400055500000
F1993061800218400000
F2009121000332830000
F1987042300314800000
Laad nog 2 producten