BlogpaginaBeter etenLokaalVerse Limburgse biomelk van boer Luc uit Voeren
Lokaal
Telers & boeren

Verse Limburgse biomelk van boer Luc uit Voeren

Tussen het adembenemend golvend landschap van Teuven, deelgemeente van Voeren, grazen de honderd melkkoeien van biomelkveehouder en voorzitter van coöperatief Biomilk.be, Luc Hollands. We werken bij Delhaize het liefst samen met gedreven vakmannen zoals Luc die steeds meer hun best doen om op een ecologische manier te werken. Zo kan gefocust worden op het welzijn van de dieren, de weiden, de gewassen en die van ons. Luc voert zijn koeien vooral met gras. Dat verschil proef je in de smaak van de melk. Maar daar stopt het niet bij. Luc is dagelijks bezig met hoe het leven op de boerderij er morgen uit kan zien: “We moeten ons steeds meer voorbereiden op de toekomst. De wereld blijft veranderen. We moeten ons op een natuurlijke manier aanpassen.

Breng een virtueel bezoek aan onze lokale producten

Benieuwd hoe het er bij onze lokale producenten aan toegaat? Breng een virtueel bezoek aan onze boeren en ontdek het leven op de boerderijen. Stap door de poort en kies welke boer je wilt bezoeken. Loop rond in de boerderij, kijk om je heen en bekijk de video's. Na het bezoek kan je meedoen met de Belhaize quiz én maak je kans om een goodiebag te winnen. Klik hier

Belgische producten om van te smullen:

Wandelen in Limburg: bronnenwandeling in Voeren

Sinds 1992 runt Luc Hollands samen met zijn zoon hun familiebedrijf. De boerderij wordt omringd door 65 ha weiland en 7 ha akkers met biologische gewassen. Door de vele heuvels in de streek is gewassen telen moeilijk, maar het is wel dé perfecte plaats om koeien in de vrije natuur te laten grazen. En dat deed Luc’s grootvader hem al voor, met 15 koeien. Die werden allemaal met de hand gemolken. Bij de 100 koeien van Luc gebeurt dat automatisch, onder toeziend oog.  

We werken bij Delhaize het liefst samen met gedreven vakmannen zoals Luc die steeds meer hun best doen om op een ecologische manier te werken. Zo kan gefocust worden op het welzijn van de dieren, de weiden, de gewassen en die van ons. Luc voert zijn koeien vooral met gras. Dat verschil proef je in de smaak van de melk. Maar daar stopt het niet bij. Luc is daarnaast dag in dag uit bezig met hoe het leven op de boerderij er morgen uit kan zien: “We moeten ons steeds meer voorbereiden op de toekomst. We planten hier dagelijks bomen om zo schaduw te voorzien, kiezen voor korte ketens en zoeken steeds weer naar de meest milieubewuste manier van werken. De wereld blijft veranderen. We moeten ons op een natuurlijke manier aanpassen.”  

Delhaize slaat dagelijks de handen ineen met de coöperatie waar Luc voorzitter van is, Biomilk.be. Dat is een groep landbouwers die besloten zich te verenigen. Delhaize engageert zich door een groot deel van hun melkproductie aan te kopen. Dankzij die samenwerking krijgen zowel de kleine, als de grote biomelkveehouders een eerlijke vergoeding. De samenwerking verloopt daarnaast volledig transparant. “Bij Biomilk.be weten we altijd precies waar de lokale producten morgen naartoe gaan”, vertelt Luc. Zijn heerlijke melk kan je dus op zich kopen in de winkel, maar ook in verse yoghurt, room en brie!  

Wandelen in België: ontdek al wandelend de omgeving rond onze lokale producenten

Limburg – Bronnenwandeling in Voeren

Tijdens de bronnenwandeling ontdek je een mooi afgelegen stukje van Vlaanderen, de Voerstreek. Voor deze wandeling van 8,5 kilometer trek je best een paar stevige laarzen aan, want het pad ligt er soms nat bij. Onderweg kom je de typische bronnen tegen maar ook de typische vakwerkhuisjes in Veurs, kastelen, dassenburchten én de grazende koeien van boer Luc. Delhaize ging met hem een unieke samenwerking aan. Resultaat? Heerlijk verse biologische kwaliteitsmelk

8,30 km – moeilijk – 2u