Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

GRATIS COLLECT deze week 🛒🚗Geniet van gratis collect tijdens de laatste Black Friday week met de code BFCOLLECT!>> Langs hier <<

Maak kennis met onze flexi-lovers

Eet jij graag vegan, veggie, vlees of vis? Maakt niet uit, want wij gaan voor flexi - geïnspireerd door de seizoenen, de producten van onze Belgische boeren en de recepten van onze influencers aka flexi-lovers. Ze stellen elke maand hun favoriete product en recept voor. Ze geven je ook tips & tricks om voor zoveel mogelijk smaak en vitamines op je bord te gaan. Kook je lekker mee?

Het flexi-recept van @toosplantbasedfood

"Toos uit Gent is de leading lady achter Toos Plant Based Food: een blog met vegan recepten, online kookcursussen en een gelijknamige Instagram-pagina. Het succesrecept van Toos? Ze kookt vegan, zonder dat je ‘t merkt, waardoor ook haar “vleesetende” broertje, afwachtende oom én oma zich hebben bekeerd tot het “flexitarisme”. Nu jij nog! Toos interviewt 1 van haar 6.984 volgers: Anske (32). Beide ladies hebben een blog en een voorliefde voor vegan. Ze leerden elkaar kennen via Instagram en kwamen elkaar al vaak tegen op food events. Hoog tijd voor een gesprekje over good food, waarin planten de hoofdrol spelen. 

Hey, Anske. Hoe gaat het met je? 
Anske: “Ik ben er even tussenuit, herstellende van een operatie. Ik werkte fulltime als zelfstandige, maar heb nu even nood aan rust. Ik ben nog aan het bekijken hoe ik zal “terugkeren”. Voorheen was ik ook cateraar, maar ik denk dat ik me nu ga focussen op mijn blog @anskeskitchen. Ik krijg veel voldoening van koken, recepten fotograferen en recepten perfectioneren … Net als jij, toch?”  

Jaaa (lacht). Ik maakte voor jou pan con hummus negro, omdat je op zoek was naar een originele spread … 
Anske: “Klopt! Ik houd van hartige spreads op basis van kleurrijke groenten zoals avocado en zoete aardappel, maar was op zoek naar extra inspiratie. Deze spread op basis van kikkererwten en zwart sesamzaad is fan-tas-tisch. Niet alleen door de leuke kleur, maar ook – en vooral – door de fantastische smaak. De combinatie van de pittige look, de frisse citroen en het nootachtige sesamzaad is to die for. Heerlijk op toast of als extra smaakmaker in je salade. 

Je houdt van bakken – net als ik. Hoe combineer je dat met een gezonde levensstijl? 
Anske: “Ik ben geen vegan, zoals jij, maar een flexitariër. Ik zet lekker veel groenten, fruit en noten op mijn menu maar als ik zin heb in een stukje vlees of vis dan eet ik dat gewoon. Al sta ik versteld van de vele vegan vervangers die je intussen in de supermarkt vindt. Ik zag dat jij onlangs een pastaschotel maakte met homemade vegan ricotta. Fantastisch hoe jij alles “veganised” zonder aan smaak in te boeten. Ik hou van je recepten, je foto’s en je stijl. Ik ga je nog lang blijven volgen (lacht)!” 
Meer (w)eten? 
Volg Toos en Anske via Instagram! 
@ toosplantbasedfood 
@anskeskitchen "

Het flexirecept van Simply Morane: rodebietentaart

De 27-jarige foodblogster en diëtiste Morane - aka @simply.morane voor haar 67.000 volgers - schotelt ons dagelijks verleidelijke foto’s van haar flexi-recepten voor. Ze nodigt één van haar volgsters uit om samen een volkomen nieuw recept te maken voor het Delhaize magazine. Maak kennis met Emilia, 24 jaar en doctoranda in gezondheidseconomie aan de Université Saint-Louis te Brussel.

1. Emilia, waarom eet je flexitarisch?  
Om 3 redenen: gezondheid, ecologie en dierenwelzijn. Minder vlees verbruiken heeft een positieve impact op de gezondheid én op het milieu, dat weten we.  Ik vind het belangrijk om te kiezen voor duurzamere voeding, met plantaardige eiwitbronnen in de hoofdrol.  

“Op Instagram vind je vandaag de dag zonder moeite ideeën voor gezonde en lekkere recepten, die dankzij de reels speels worden uitgelegd.” - Emilia

2. Dagelijks flexi eten, hoe doe je dat? 
Ik woon samen met vegetariërs in een cohousing. Daarom heb ik mijn recepten aangepast zodat iedereen ervan kan genieten. Ik haal veel inspiratie uit veggie recepten die ik op Instagram vind. 
 
3. Je favoriete flexi-recept? Naast onze rodebietentaart met feta... 😉 
Ahah ja, ik had nog nooit rode bieten op die manier klaargemaakt. Supertof! Of anders de bagel met burrata en gegrilde groenten (waar ik soms een twist aan geef met een ricottacrème). Mijn roommates zijn er allemaal dol op!