BBQ-technieken van chefs, voor chefs

Tim Schimmel, ook bekend als @grilltimster op Instagram, schotelt je drie BBQ-technieken voor vanuit zijn eigen achtertuin. Altijd al willen roken, roasten of smashen? In dit artikel helpen we je op weg. Want het is makkelijker dan je denkt én het levert je sowieso heel wat complimenten op tijdens je volgende BBQ-party.

 

Tim Schimmel: the master of grills

Tim Schimmel is ‘the master of grills’ en woont net over de grens in Tholen, Nederland. Je vindt ’m vaak in zijn achtertuin, waar hij het hele jaar door de heetste BBQ-technieken uittest. Zowel voor beginners als voor gevorderden. Houd zeker het Instagramaccount van Delhaize in ’t oog, want daar laat Tim nog meer lekkere recepten op je los.

BBQ-techniek 1: roken op de BBQ

Roken op de BBQ? Dat is écht niet moeilijk. Het enige wat je nodig hebt is rook, vuur en een barbecue met deksel. In deze BBQ leg je rookchips (zoals de Jack Daniel’s Wood Smoking Chips) op/bij de warmtebron. Leg je ingrediënten (bijvoorbeeld oesters, vis of vlees) in de buurt, sluit het deksel en roken maar!

 

Tip: laat de ventilatiegaten openstaan, zodat de rook kan ontsnappen en geen onaangename, bittere smaak veroorzaakt.

BBQ-techniek 2: smashen

Deze techniek klinkt je ongetwijfeld gekend in de oren, want smashburgers zijn hip & happening. En dat is geen wonder: deze simpele techniek zorgt namelijk voor extra veel smaak. Om te smashen, leg je je burger op een hete bakplaat en druk je hem tijdens het bakken plat met een spatel of press. Zo veroorzaak je de ‘Maillard-reactie’, waardoor het vet uit het vlees loopt en de burger karameliseert. Hierdoor krijg je extra kleur én crunch. Mmm, fingerlicking good! 

 

Tip: gebruik koud gehakt en rol er losse balletjes van in plaats van vooraf gevormde burgers. Zo krijg je een betere korst en blijft je burger sappiger.

BBQ-techniek 3: roasten

Kip roosteren op een bierblikje – ook bekend als beer can chicken – is hot & trendy! Zelfs bekende chefs gebruiken deze eenvoudige BBQ-techniek. Logisch, want door deze techniek krijgt de kip tijdens het garen meer vocht én smaak. Door de hitte vervliegt de alcohol bovendien, dus iedereen kan meegenieten van deze ultrasappige kip.

 

Tip: experimenteer met je favoriete lichte en donkere bieren, zure fruitbieren zijn een minder goede match. 

Deze technieken uitproberen? Ontdek onze recepten!