⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Barbecue: voor elk wat wilsBarbecue trends die ‘t proberen waard zijn

Barbecue trends die ‘t proberen waard zijn ...

Elk jaar duiken er weer nieuwe barbecue trends op. Sommige zijn ‘t proberen waard, andere net iets minder. Onze chefs selecteerden alvast de 5 leukste barbecue trends, waarmee je straks groot en klein pleziert. Belgische ingrediënten met wereldse smaakmakers, marinades of rubs, grillen of roken, hartig of zoet, #lesswaste & #moretaste? Aan jou de keuze voor welke barbecue trend je straks gaat ... Of test ze ineens allemaal uit! ;)

Reisje-rond-de-BBQ

Reisje-rond-de-BBQ

Kies zoals altijd voor Belgisch vlees, vis of seizoensgroenten, maar pimp eens met wereldse smaakmakers. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Belgische entrecôte met een Mexicaanse salsa van tomaat, maïs, limoen en koriander? Of deze salsa verde die het niet alleen goed doet bij vis, maar ook bij zeevruchten en grondgroenten ;)? Je merkt het al: een reisje-rond-de-wereld was nog nooit zo makkelijk dankzij onze Belgische basics in combinatie met wereldse salsa’s, marinades en rubs.

Ontdek je favoriete salsa

Bye marinade, hello rub

Bye marinade, hello rub

De marinade is natuurlijk niet helemaal verdwenen, maar de rub wordt populairder dan ooit. Het verschil? Natte marinades worden gemaakt op basis van olie of water en een zuurtje (zoals citroensap of yoghurt), terwijl een dry rub alleen droge ingrediënten bevat (zoals zout, suiker en kruiden). Een dry rub doet het vooral goed bij een low & slow barbecue. Tip: reken 30 gram dry rub per kilogram vlees, wrijf je vlees in en laat 1 tot 24 uur afgedekt trekken in de koelkast. Grill erna langzaam op lage temperatuur, zodat je dry rub niet verbrandt.

Veggie rub voor groenten Zesty rub voor BBQ-kip Multi-gebruik cajunrub

 

Holy smoke!

Holy smoke!

Je kan zalm, forel, zalmforel, kip, tempé, … makkelijk zelf roken op de barbecue. Het enige dat je nodig hebt is een barbecue met een deksel en - optioneel - een rookplank en rookchips. Tip: pekel je favoriete ingrediënt eerst 4 à 5 uur met grof zeezout (in de koelkast), zodat je favoriete ingrediënt én de smaak straks langer bewaren. Je kan het zeezout pimpen met je favoriete smaakmakers zoals laurier, jeneverbes of citrus. Of wat dacht je van ⅔ zeezout en ⅓ bruine suiker voor een zachtzoete pekel? Het proberen waard! Gaar . vervolgens op je BBQ ... of in je oven (bij slecht weer).

Rook forel eens zelf

Oh, sweet BBQ o’mine

Oh, sweet BBQ o’mine

Er duiken steeds meer zoete BBQ-gerechten op. Denk daarbij niet alleen aan onze sticky BBQ-saus op basis van ketchup en honing, maar ook aan gegrilde desserts met je favoriete zomerfruit. Tip: kies voor stevig fruit dat je kan halveren of in plakjes snijden, zoals exotisch fruit of steenfruit. Werk deze zoete, warme ingrediënten af met zure, frisse zoals yoghurt, hangop of sorbet. Ook leuk: een sweet saté, een zoete pizza of 's'mores. Lekker op een stokje (als de BBQ al wat is afgekoeld) of in een vuurvaste schaal.

Maak banaan met s'mores

#lesswaste, #moretaste

#lesswaste, #moretaste

Je kan heel wat leuke gerechten maken met de restjes van je BBQ-party, maar toch is het belangrijk dat je eerst slim koopt. Tip: reken maximaal 400 gram vlees of vis per persoon (afhankelijk van de bijgerechten). Toch vlees of vis over? Je bout van gisteren krijgt vandaag een tweede leven als pulled pork of pulled lamb en die restjes vis of bloemkool doen het goed op je taco. Snij fijn, mix met verse groenten en je maakt in geen tijd een kleurrijk, vrolijk smaakbommetje. Tip: zorg er wel voor dat jij je restjes zo snel mogelijk na het BBQ’en in de koelkast bewaart.

Kies je favoriete taco