BlogpaginaBeter etenLokaalVerse Luxemburgse biomelk van boer Thibault uit Vielsalm
Lokaal
Telers & boeren

Verse Luxemburgse biomelk van boer Thibault uit Vielsalm

Wie enkele kilometers van Vielsalm wegrijdt, komt al snel de magnifieke weilanden van melkboer Thibault Gérardy tegen. Daar grazen zijn koeien rustig, diep in de Luxemburgse Ardennen. Op de boerderij worden de koeien dus voornamelijk gevoed met gras. Van mei tot oktober kunnen ze naar hartelust in de buitenlucht grazen (al mogen ze bij Thibault eind maart al buiten!). “Dat zorgt voor een biomelk van superieure kwaliteit én ik kan op die manier mijn ecologische voetafdruk verkleinen.” Beter voor de natuur én voor ons. En die heerlijke biomelk gebruiken wij dan ook weer in andere lekkere producten! Een lekker stukje kaas of een rijstpapje, iemand?

Koken? Lekker vers van bij ons!

Ons lokaal recept met melk

Melk is goed voor elk! En zeker wanneer je die heerlijke biomelk gebruikt in de hartige pannekoek met lekkere verse groentjes. Omdraaien in de pan en smullen maar!

Melk | Halfvolle | BIo
nutri-score-bordered-a.external.30f2e996.svg
6 x 1 l
1,35 €/l
809
S2018041800051210099

Breng een virtueel bezoek aan onze lokale producten

Benieuwd hoe het er bij onze lokale producenten aan toegaat? Breng een virtueel bezoek aan onze boeren en ontdek het leven op de boerderijen. Stap door de poort en kies welke boer je wilt bezoeken. Loop rond in de boerderij, kijk om je heen en bekijk de video's. Na het bezoek kan je meedoen met de Belhaize quiz én maak je kans om een goodiebag te winnen. Klik hier

Belgische producten om van te smullen:

Ervaar het boerderijleven van boer Daniel in Henegouwen

Tussen het heuvellandschap van Vielsalm vullen de koeien van boer Thibault rustig hun maag. Thibault komt in tegenstelling tot de meeste andere boeren niet rechtstreeks uit een landbouwgezin. Hij studeerde bio-ingenieur en nam de boerderij van zijn grootmoeder over. Daar verzorgt hij nu dagelijks zijn koeien en dat doet hij helemaal alleen.  

De dieren van Thibault produceren bio-melk. Biologisch produceren betekent in de praktijk met meer grasland en kwaliteitsvoedsel werken. Op de boerderij worden de koeien dus voornamelijk gevoed met gras. Van mei tot oktober kunnen ze naar hartelust in de buitenlucht grazen (al mogen ze bij Thibault eind maart al buiten!). “Dat zorgt voor een bio-melk van superieure kwaliteit én ik kan op die manier mijn ecologische voetafdruk verkleinen.” 

Daarnaast is bio-melk ook gezonder voor ons, want er zit meer Omega 3 in. De jonge boer sloot zich aan bij Biomilk.be. Een coöperatieve die uitsluitend lokaal, Belgisch werkt. De samenwerking tussen Biomilk.be en Delhaize garandeert hem een vast inkomen terwijl Delhaize zich dan weer verzekerd ziet van heerlijke verse bio-melk. Win-win! De producten herken je aan het Biomilk.be logo op de verpakking.   

Wandelen in België: ontdek al wandelend de omgeving rond onze lokale producenten

Luxemburg – Vielsalm

Mag het wat sportiever zijn? Dan zal je je in Vielsalm als een vis in het water voelen. Het heuvellandschap is de perfecte uitdaging voor de ervaren wandelaar. De beklimming van het Luxemburgse landschap is voluptueus en uitdagend. Onderweg kan je genieten van het prachtige landschap in de Ardennen. Dat is ook het geval voor Thibault en zijn koeien. Thibault produceert bio-melk, dat betekent in de praktijk met meer grasland werken. Op de boerderij worden de koeien dus voornamelijk gevoed met gras. Van april tot oktober kunnen ze hier naar hartelust grazen.

13.5 km – moeilijk – 3u15