BlogpaginaBeter etenLokaalVerse West-Vlaamse biomelk van boeren Jakob en Antoon uit Lo-Reninge
Lokaal
Telers & boeren

Verse West-Vlaamse biomelk van boeren Jakob en Antoon uit Lo-Reninge

In het West-Vlaamse Lo-Reninge gaan we langs bij “het Ranke Riet”. Ofwel: het melkveebedrijf van vader en zoon Antoon en Jakob Devreese. Zij verzorgen hier 200 koeien die hen dan weer verwennen met heerlijke biomelk. Jakob is fier op zijn melk én stiel. “Als ik mijn koeien zie grazen of producten van hun melk in de winkel zie, glunder ik enorm.” Hoe bekomt de boerderij zo’n lekkere melk? 80% van het voer voor de koeien wordt zelf geproduceerd. Bij de koeien staat onder andere grasklaver en voederbiet op het menu, naast het graan dat vader en zoon produceren. “Het mooiste compliment krijg ik van mijn kinderen. Tegen melk uit een fles zeggen ze nee, ze willen telkens terug die van papa’s koeien."

Breng een virtueel bezoek aan onze lokale producten

Benieuwd hoe het er bij onze lokale producenten aan toegaat? Breng een virtueel bezoek aan onze boeren en ontdek het leven op de boerderijen. Stap door de poort en kies welke boer je wilt bezoeken. Loop rond in de boerderij, kijk om je heen en bekijk de video's. Na het bezoek kan je meedoen met de Belhaize quiz én maak je kans om een goodiebag te winnen. Klik hier

Belgische producten om van te smullen:

Ervaar het boerderijleven van boeren Jakob en Antoon in West-Vlaanderen.

In 1982 namen de ouders van Jakob het bedrijf over van de vorige boeren. Het doel voor de boerderij was vanaf het begin duidelijk: heerlijk verse biomelk produceren! Alleen was daar in die tijd geen afzetmarkt voor. Toen de biologische kaasmakerij Het Hinkelspel in 1994 aanklopte, opende dat een nieuwe deur voor de familie Devreese. Vader en zoon focussen dagelijks op het welzijn van de dieren. Hoe beter een dier het heeft, hoe beter het zich gedraagt én hoe meer het teruggeeft!  

Jakob is fier op zijn melk én stiel. “Als ik mijn koeien zie grazen of producten van hun melk in de winkel zie, glunder ik enorm.” Hoe bekomt de boerderij zo’n lekkere melk? 80% van het voer voor de koeien wordt zelf geproduceerd. Bij de koeien staat onder andere grasklaver en voederbiet op het menu, naast het graan dat vader en zoon produceren. Resultaat van die goede zorgen? Kwaliteitsvolle melk en dat verschil proef je écht. “Het mooiste compliment krijg ik van mijn kinderen, die drinken ‘s ochtends en ‘s avonds altijd melk. Tegen melk uit een fles zeggen ze nee, ze willen telkens terug die van papa’s koeien.”  

Dankzij de oprichting van de coöperatie Biomilk.be, waarbij Jakob in het bestuur zit, worden bio boeren ook op een juiste manier beloond voor hun harde werk. Delhaize engageert zich door een groot deel van onze melkproductie aan te kopen.  Dankzij die samenwerking krijgen zowel de kleine als grote bio boeren een eerlijke vergoeding. De samenwerking verloopt daarnaast volledig transparant. “Als boer sta je aan het begin van de keten, helemaal onderaan dus. Het is belangrijk dat we ons groeperen zodat we kracht hebben om ons product aan een zo goed mogelijke prijs te verkopen.” 

Mis geen enkel voordeel

Ontdek exclusieve voordelen. Log in.