Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

GRATIS COLLECT deze week šŸ›’šŸš—Geniet van gratis collect met de code COLFREE!> Profiteer ervan! <

De (h)eerlijke desserts van DelhaizeDelicata fairtrade chocolade bij Delhaize
#HalloGoebezigers
Better Eating
Fairtrade

Delicata chocolade

Delicata, de chocolade om je vingers bij af te likken

Ken je de chocolade van Delicata al? Dat is DE Belgische chocolade die wordt gemaakt met respect voor de producent, de cacaoboer en de aarde! Hiermee volgen we de Tonyā€™s Open Chain-principes, een organisatie die goede arbeidsomstandigheden garandeert in de productielanden. Een goede smaak en een goed doel: what's not too love?

Waarom je voor Delatica moet kiezen

Waarom onze chocolade een plek in jouw winkelmandje verdient? Wel, we maken er onze missie van om ervoor te zorgen dat de chocolade die we verkopen niet alleen superlekker is, maar ook eerlijk verkocht wordt, want dat is minstens even belangrijk. Hoe doen we dat? We gaan als volgt te werk: We kopen onze bonen direct bij Tonyā€™s coƶperaties in Ivoorkust en Ghana. Een Beantracker zorgt ervoor dat we precies weten wanneer en van wie er bonen onderweg zijn. Maar daar stopt het niet. We betalen een extra premie bovenop de gewone prijs voor cacaobonen, om hen betere levensomstandigheden te garanderen. Ons doel: via een eerlijke vergoeding de boeren in staat stellen om boven de armoedegrens te leven.

We investeren en werken samen met coƶperatieven die democratisch georganiseerd zijn. Ook zetten we ons in voor de professionalisering van de organisatie, zorgen we voor schaalvoordelen en creƫren we betrokkenheid en vertrouwen. Bovendien werken we minimaal 5 jaar samen met de boeren. Daardoor kunnen zij investeringen doen die op (middel)lange termijn opbrengen. En zo ontstaat er een dynamisch partnerschap. De boeren beschikken zo over alle tools om het volume en de efficiƫntie van hun productie te verbeteren en direct in te zetten op de kwaliteit van hun cacao en hun levensomstandigheden. Een project naar ons hart: vol van smaak en goed voor iedereen.

Onze chocolade

Er is weinig dat een goestingske zo kan stillen als een heerlijk stukje chocolade. Zin om te knabbelen? Wij ook. Er is voor ieder wat wils!