OverslaanDelhaize logo

Klik, shop en haal gratis op!Ja, je hoort het goed: vanaf nu áltijd GRATIS collect!

Recept zoekresultatenCheesecake glutenvrij met vanille en chocolade
Recept zoekresultatenCheesecake glutenvrij met vanille en chocolade
Delhaize logo
  • Cheesecake glutenvrij met vanille en chocolade

Cheesecake glutenvrij met vanille en chocolade

Cheesecake glutenvrij met vanille en chocolade
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
10 porties
  • 3 eieren
  • 2 eidooiers
  • 2 pakjes citroenzandkoekjes zonder gluten Little Pleasures (2 x 120 g)
  • 450 g kaaswrongel
  • 300 g Philadelphia ‘Original’
  • 2,5 dl room
  • 30 g cacaopoeder
  • 1 el cacaopoeder voor de afwerking
  • 150 g pure chocolade
  • 120 g fijne suiker
  • 50 g boter
  • 1 peul vanille
  • 3 eieren
  • 2 eidooiers
  • 2 pakjes citroenzandkoekjes zonder gluten Little Pleasures (2 x 120 g)
  • 450 g kaaswrongel
  • 300 g Philadelphia ‘Original’
  • 2,5 dl room
  • 30 g cacaopoeder
  • 1 el cacaopoeder voor de afwerking
  • 150 g pure chocolade
  • 120 g fijne suiker
  • 50 g boter
  • 1 peul vanille

Begin met koken

: 30 min + 1.15 u kooktijd + 1 u koeltijd + 12 u rusttijd
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Bekleed een springvorm van 24 cm diameter met bakpapier.
3
Mix de koekjes tot een poeder in de keukenrobot (of steek ze in een diepvrieszakje en plet ze met een deegrol). Voeg de boter in stukken toe en kneed met de vingertoppen tot een homogeen mengsel. Druk het deeg aan op de bodem van de springvorm en maak de boorden iets hoger.
4
Klop de Philadelphia op met de verse kaas, de room, de suiker, de eieren en de eidooiers. Verdeel het mengsel in 2. Voeg de cacao en de gesmolten chocolade toe aan één helft, meng goed en giet in de vorm. Schraap het merg uit het vanillestokje, voeg het toe aan de tweede helft en giet voorzichtig in de vorm.
5
Bak de cheesecake 15 min in de oven. Verlaag de temperatuur tot 100°C en laat nog 1 u verder bakken. Zet de oven af en laat de cheesecake gedurende 1 u afkoelen in de oven. Laat vervolgens 12 u in de koelkast rusten.
6
Bestuif met cacao en dien koud op.
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Bekleed een springvorm van 24 cm diameter met bakpapier.
3
Mix de koekjes tot een poeder in de keukenrobot (of steek ze in een diepvrieszakje en plet ze met een deegrol). Voeg de boter in stukken toe en kneed met de vingertoppen tot een homogeen mengsel. Druk het deeg aan op de bodem van de springvorm en maak de boorden iets hoger.
4
Klop de Philadelphia op met de verse kaas, de room, de suiker, de eieren en de eidooiers. Verdeel het mengsel in 2. Voeg de cacao en de gesmolten chocolade toe aan één helft, meng goed en giet in de vorm. Schraap het merg uit het vanillestokje, voeg het toe aan de tweede helft en giet voorzichtig in de vorm.
5
Bak de cheesecake 15 min in de oven. Verlaag de temperatuur tot 100°C en laat nog 1 u verder bakken. Zet de oven af en laat de cheesecake gedurende 1 u afkoelen in de oven. Laat vervolgens 12 u in de koelkast rusten.
6
Bestuif met cacao en dien koud op.
Nutritionele informatie
Energie: 548 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Amerikaans
Vegetarisch
Kids,Carnaval
Dessert
Dessert

Ingrediënten voor 10 personen

Toon:

Gepimpte
450 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Zandkoekjes | Natuur
Céréal Zandkoekjes | Natuur
132 gr
3
69
Smeerkaas | LIGHT | Original
Philadelphia Smeerkaas | LIGHT | Original
320 gr
3
35
Room 20%
Delhaize Room 20%
25 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
0
95
Cacao | Poeder
Jacques Cacao | Poeder
250 gr
7
25
Pure Chocolade | Roze Himalayazout| fairtrade | Bio
Meurisse Pure Chocolade | Roze Himalayazout| fairtrade | Bio
2 × 100 gr
Bio
    4
    65
    Suiker | Vervanger
    Zusto Suiker | Vervanger
    300 gr
    4
    39
    Bourbon | Vanilla Extract
    Dr. oetker Bourbon | Vanilla Extract
    3 cl
    4
    55

    Reeds in je keuken

    Eieren | Bruine | Medium
    Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    99
    Boter | Zacht | Ardens
    Carlsbourg Boter | Zacht | Ardens
    250 gr
    3
    95
    Totaal:
    €33,48

    Deze recepten kan je ook leuk vinden