Recept zoekresultatenCheesecake glutenvrij met vanille en chocolade
Delhaize logo
  • Cheesecake glutenvrij met vanille en chocolade

Cheesecake glutenvrij met vanille en chocolade

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Kids,Carnaval
Dessert
Cheesecake glutenvrij met vanille en chocolade

Ingrediënten voor 10 Porties

10 Porties
  • 3 eieren
  • 2 eidooiers
  • 2 pakjes citroenzandkoekjes zonder gluten Little Pleasures (2 x 120 g)
  • 450 g kaaswrongel
  • 300 g Philadelphia ‘Original’
  • 2,5 room
  • 30 g cacaopoeder
  • 1 el cacaopoeder voor de afwerking
  • 150 g pure chocolade
  • 120 g fijne suiker
  • 50 g boter
  • 1 gousse vanillepeul

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,33 €/st
    €1,99
    F2010083100116000000
  • Verse kaas | Mager | 0 % v.g. | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,98 €/kg
    €1,99
    F2005083000145000000
  • Room  35%
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    20 cl
    4,35 €/l
    €0,87
    F2015112500159100000
  • Cacao | Chocolade | Poeder
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    500 gr
    13,50 €/kg
    €6,75
    S1996032700037880000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min + 1.15 u kooktijd + 1 u koeltijd + 12 u rusttijd

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Bekleed een springvorm van 24 cm diameter met bakpapier.
    3. Mix de koekjes tot een poeder in de keukenrobot (of steek ze in een diepvrieszakje en plet ze met een deegrol). Voeg de boter in stukken toe en kneed met de vingertoppen tot een homogeen mengsel. Druk het deeg aan op de bodem van de springvorm en maak de boorden iets hoger.
    4. Klop de Philadelphia op met de verse kaas, de room, de suiker, de eieren en de eidooiers. Verdeel het mengsel in 2. Voeg de cacao en de gesmolten chocolade toe aan één helft, meng goed en giet in de vorm. Schraap het merg uit het vanillestokje, voeg het toe aan de tweede helft en giet voorzichtig in de vorm.
    5. Bak de cheesecake 15 min in de oven. Verlaag de temperatuur tot 100°C en laat nog 1 u verder bakken. Zet de oven af en laat de cheesecake gedurende 1 u afkoelen in de oven. Laat vervolgens 12 u in de koelkast rusten.
    6. Bestuif met cacao en dien koud op.

    Kooktip

    • Chocolade is broos. Zet je microgolf niet hoger dan 600 W om de chocolade in verschillende etappes te doen smelten. Zo vermijd je dat hij verbrandt.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Amerikaans
    Vegetarisch
    Kids,Carnaval
    Dessert
    Dessert
    • Cheesecake glutenvrij met vanille en chocolade

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,33 €/st
    €1,99
    F2010083100116000000
  • Verse kaas | Mager | 0 % v.g. | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,98 €/kg
    €1,99
    F2005083000145000000
  • Room  35%
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    20 cl
    4,35 €/l
    €0,87
    F2015112500159100000
  • Cacao | Chocolade | Poeder
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    500 gr
    13,50 €/kg
    €6,75
    S1996032700037880000
  • Deze recepten kan je ook leuk vinden