Spaghetti alla carbonara
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€€Score
4 op 5Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 300 g pancetta per carbonara
- 6 eidooiers
- 400 g spaghetti
- 200 g pecorino romano
- 4 dl water
- Tellicherry Zwarte Peper (Santa Maria)
- 40 g grof zeezout
- zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2013041600151220000
F2017032800191700000
S2016012203621530000
Reeds in je keuken
F2010083100116000000
Begin met koken
Bereidingstijd : 30 min.
- Breng het water in een grote pan aan de kook met het grove zeezout. Kook de pasta "al dente".
- Doe de pancetta in een grote pan met antiaanbaklaag, zonder vet. Verwarm zachtjes om het vet te laten smelten, zet dan het vuur hoger en laat verder bakken tot de pancetta goudbruin en krokant is (laat het niet uitlekken: het is dit gesmolten vet dat de saus zal binden).
- Meng de eierdooiers met ¾ van de geraspte pecorino en 2 eetlepels zwarte peper.
- Als de spaghetti gaar is, giet hem dan af (bewaar wat van het kookwater) en doe hem in de pan met de pancetta. Meng goed, haal van het vuur en voeg een paar eetlepels kookvocht toe. Laat 1 min. afkoelen en giet er dan onder voortdurend roeren het eiermengsel over. Zet de pan niet terug op het vuur, want dan breekt de binding van de saus, die zeer glad moet zijn.
- Serveer onmiddellijk, draai nog een paar keer aan de pepermolen en bestrooi met de resterende geraspte pecorino.
Tip: Geen verspilling: gebruik de resterende eiwitten om aardbeien- of chocolademousse te maken.
Nutritionele informatie
Per portie: Energie: 162 kcal - Vetten: 3,8 g - Koolhydraten: 20,3 g - Vezels: 1,7 g - Eiwitten: 9,7 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2013041600151220000
F2017032800191700000
S2016012203621530000
Reeds in je keuken
F2010083100116000000