1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snipper de witloofstronken fijn en fruit ze met de olijfolie in een braadpan, tot volledige verdamping van het vrijgekomen water.
2
Houd 1 konijnfilet apart. Mix de rest van de konijnfilets met de kalfslever, de stoofvleeskruiden en het ei in de hakmolen tot een homogene massa. Voeg het gesnipperde witloof toe en breng verder op smaak.
3
Bekleed een kleine terrine tot over de rand met speksneetjes. Druk er de helft van de vulling in, leg er de hele konijnfilet bovenop en bedek hem met de rest van de vulling. Plooi de speksneetjes naar binnen op de vulling, zet het deksel op de terrine en bak 50 min. in de oven. Laat afkoelen.
4
Maak de pickles: snipper de selder en de wortelen. Doe ze in een kleine kookpot met de bloemkoolroosjes (snijd de grootste in 2 of 3), 1 dl water, de azijn, de kurkuma, de laurierblaadjes, de Aromat®, de uitjes en de augurken met hun azijn. Breng aan de kook en laat 10 min. pruttelen. Giet de groenten af en zet het kookvocht terug op het vuur. Meng de maizena met 5 el koud water, voeg hem aan het kookvocht toe en breng al kloppend aan de kook tot een dunne saus. Haal de pan van het vuur, voeg de groenten toe, breng verder op smaak en laat afkoelen.
5
Snijd de paté in sneetjes. Serveer met de pickles en werk eventueel af met gesnipperd witloof.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snipper de witloofstronken fijn en fruit ze met de olijfolie in een braadpan, tot volledige verdamping van het vrijgekomen water.
2
Houd 1 konijnfilet apart. Mix de rest van de konijnfilets met de kalfslever, de stoofvleeskruiden en het ei in de hakmolen tot een homogene massa. Voeg het gesnipperde witloof toe en breng verder op smaak.
3
Bekleed een kleine terrine tot over de rand met speksneetjes. Druk er de helft van de vulling in, leg er de hele konijnfilet bovenop en bedek hem met de rest van de vulling. Plooi de speksneetjes naar binnen op de vulling, zet het deksel op de terrine en bak 50 min. in de oven. Laat afkoelen.
4
Maak de pickles: snipper de selder en de wortelen. Doe ze in een kleine kookpot met de bloemkoolroosjes (snijd de grootste in 2 of 3), 1 dl water, de azijn, de kurkuma, de laurierblaadjes, de Aromat®, de uitjes en de augurken met hun azijn. Breng aan de kook en laat 10 min. pruttelen. Giet de groenten af en zet het kookvocht terug op het vuur. Meng de maizena met 5 el koud water, voeg hem aan het kookvocht toe en breng al kloppend aan de kook tot een dunne saus. Haal de pan van het vuur, voeg de groenten toe, breng verder op smaak en laat afkoelen.
5
Snijd de paté in sneetjes. Serveer met de pickles en werk eventueel af met gesnipperd witloof.