OverslaanDelhaize logo

Terugroeping product:"Hak Spinazie" producten kunnen mogelijk stukjes rubber bevattenMeer info >

Recept zoekresultatenPaté van konijn met witloof, homemade pickles
Recept zoekresultatenPaté van konijn met witloof, homemade pickles
Delhaize logo
  • Paté van konijn met witloof, homemade pickles
    A

Paté van konijn met witloof, homemade pickles

Paté van konijn met witloof, homemade picklesA
Gemiddeld
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 350 g filets van parkkonijn
  • 350 g kalfslever
  • 100 g ontbijtspek
  • 1 el olijfolie
  • 1 zakje stoofvleeskruiden (25 g)
  • 2 stengels groene selder (voor de pickles)
  • 200 g bloemkoolroosjes (voor de pickles)
  • 1 bokaal uitjes op azijn (315 g – 170 g uitgelekt) (voor de pickles)
  • 1 bokaal cocktailaugurken op azijn (190 g – 110 g uitgelekt) (voor de pickles)
  • 1 el maizena (voor de pickles)
  • 2 dl azijn ‘Cristal’ De blauwe hand (voor de pickles)
  • 2 el kurkuma (voor de pickles)
  • 1 el 'Aromat®' Knorr (voor de pickles)
  • 1 ei
  • 2 dikke witloven
  • peper
  • 2 biowortelen (voor de pickles)
  • 2 blaadjes laurier (voor de pickles)
  • peper en zout (voor de pickles)
  • 350 g filets van parkkonijn
  • 350 g kalfslever
  • 100 g ontbijtspek
  • 1 el olijfolie
  • 1 zakje stoofvleeskruiden (25 g)
  • 2 stengels groene selder (voor de pickles)
  • 200 g bloemkoolroosjes (voor de pickles)
  • 1 bokaal uitjes op azijn (315 g – 170 g uitgelekt) (voor de pickles)
  • 1 bokaal cocktailaugurken op azijn (190 g – 110 g uitgelekt) (voor de pickles)
  • 1 el maizena (voor de pickles)
  • 2 dl azijn ‘Cristal’ De blauwe hand (voor de pickles)
  • 2 el kurkuma (voor de pickles)
  • 1 el 'Aromat®' Knorr (voor de pickles)
  • 1 ei
  • 2 dikke witloven

Begin met koken

: 40 min. + 1 u. kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snipper de witloofstronken fijn en fruit ze met de olijfolie in een braadpan, tot volledige verdamping van het vrijgekomen water.
2
Houd 1 konijnfilet apart. Mix de rest van de konijnfilets met de kalfslever, de stoofvleeskruiden en het ei in de hakmolen tot een homogene massa. Voeg het gesnipperde witloof toe en breng verder op smaak.
3
Bekleed een kleine terrine tot over de rand met speksneetjes. Druk er de helft van de vulling in, leg er de hele konijnfilet bovenop en bedek hem met de rest van de vulling. Plooi de speksneetjes naar binnen op de vulling, zet het deksel op de terrine en bak 50 min. in de oven. Laat afkoelen.
4
Maak de pickles: snipper de selder en de wortelen. Doe ze in een kleine kookpot met de bloemkoolroosjes (snijd de grootste in 2 of 3), 1 dl water, de azijn, de kurkuma, de laurierblaadjes, de Aromat®, de uitjes en de augurken met hun azijn. Breng aan de kook en laat 10 min. pruttelen. Giet de groenten af en zet het kookvocht terug op het vuur. Meng de maizena met 5 el koud water, voeg hem aan het kookvocht toe en breng al kloppend aan de kook tot een dunne saus. Haal de pan van het vuur, voeg de groenten toe, breng verder op smaak en laat afkoelen.
5
Snijd de paté in sneetjes. Serveer met de pickles en werk eventueel af met gesnipperd witloof.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snipper de witloofstronken fijn en fruit ze met de olijfolie in een braadpan, tot volledige verdamping van het vrijgekomen water.
2
Houd 1 konijnfilet apart. Mix de rest van de konijnfilets met de kalfslever, de stoofvleeskruiden en het ei in de hakmolen tot een homogene massa. Voeg het gesnipperde witloof toe en breng verder op smaak.
3
Bekleed een kleine terrine tot over de rand met speksneetjes. Druk er de helft van de vulling in, leg er de hele konijnfilet bovenop en bedek hem met de rest van de vulling. Plooi de speksneetjes naar binnen op de vulling, zet het deksel op de terrine en bak 50 min. in de oven. Laat afkoelen.
4
Maak de pickles: snipper de selder en de wortelen. Doe ze in een kleine kookpot met de bloemkoolroosjes (snijd de grootste in 2 of 3), 1 dl water, de azijn, de kurkuma, de laurierblaadjes, de Aromat®, de uitjes en de augurken met hun azijn. Breng aan de kook en laat 10 min. pruttelen. Giet de groenten af en zet het kookvocht terug op het vuur. Meng de maizena met 5 el koud water, voeg hem aan het kookvocht toe en breng al kloppend aan de kook tot een dunne saus. Haal de pan van het vuur, voeg de groenten toe, breng verder op smaak en laat afkoelen.
5
Snijd de paté in sneetjes. Serveer met de pickles en werk eventueel af met gesnipperd witloof.
Nutritionele informatie
A
Energie: 231 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Eindejaar
Voorgerecht

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Schouders | Konijn | Park
Delhaize Schouders | Konijn | Park
+/- 500 gr
+/-€
7
50
Lever | Kalf
Delhaize Lever | Kalf
3 × +/- 170 gr
+/-€
4
20
Ontbijtspek Gerookt | 10 sneden
Herta Ontbijtspek Gerookt | 10 sneden
100 gr
2
25
Mais | Notenmix
Delhaize Mais | Notenmix
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
59
Selderij | Salade
Delhaize Selderij | Salade
2 × 180 gr
1
39
Bloemkool
Delhaize Bloemkool
1 st
  • little-lione.external.82792960.svg
2
19
Uitjes | Zoetzuur
Delhaize Uitjes | Zoetzuur
190 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
75
Augurken | Cocktail | Azijn
Delhaize Augurken | Cocktail | Azijn
110 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Maiszetmeel
Delhaize Maiszetmeel
400 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
29
Azijn | Witte wijn
Delhaize Azijn | Witte wijn
50 cl
1
69
Kruiden | Kurkuma | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Kurkuma | Gemalen
35 gr
3
55
Bouillon | Kip | Vetarm
365 Bouillon | Kip | Vetarm
120 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
45
Eieren | Medium | Vrije uitloop
Delhaize Eieren | Medium | Vrije uitloop
6 st
  • little-lione.external.82792960.svg
2
09
Witloof | Gastronomisch
Delhaize Witloof | Gastronomisch
2 × 175 gr
2
69
Wortelen | Bos | Verpakt
Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
1 st
2
19
Kruiden | Laurierblaadjes
Santa Maria Kruiden | Laurierblaadjes
2 × 4 gr
2
15
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
4
29

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
39
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
4
29
Totaal:
+/-€56,88