Recept zoekresultatenPastinaakroomsoep met truffel
Delhaize logo
  • Pastinaakroomsoep met truffel
    A

Pastinaakroomsoep met truffel

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

3 op 5
Vegetarisch
Eindejaar
Lunch
Pastinaakroomsoep met truffelA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g pastinaak bio
  • 1 gele ui bio
  • 50 g carpaccio van zwarte truffels
  • 1 eetlepel olijfolie bio
  • 5 dl water
  • 10 cl room bio
  • zout
  • zwarte peper bio
  • 1 prei bio

Winkelen voor dit recept

Reeds in je keuken
  • Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    5,20 €/kg
    €0,65
    S2003071600019680000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. + 15 min. kooktijd

    1. Snipper de ui. Verwijder het groen van de prei en snijd het preiwit fijn. Schil de pastinaken en snijd ze in blokjes.
    2. Giet olijfolie in een pot en laat de ui op een zacht vuurtje slinken terwijl je blijft roeren. Voeg de prei en de pastinaken toe en laat alles 20 min koken op een zacht vuurtje, terwijl je blijft roeren, tot de pastinaken zacht zijn geworden. Giet er 50 cl water bij, strooi zout en peper en meng met de room. Voeg wat water toe als de soep te dik is. Kruid naar smaak.
    3. Dien de soep heel warm op en werk af met enkele truffelschilfers, enkele druppels truffelolie en een beetje peper.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 259; energie (kCal): 62; vetten (g): 3,2; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 6,3; suikers (g): 3,4; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 1,2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 223,32
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Eindejaar
    Diner
    Lunch
    • Pastinaakroomsoep met truffel
      A

    Winkelen voor dit recept

    Reeds in je keuken
  • Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    5,20 €/kg
    €0,65
    S2003071600019680000
  • Deze recepten kan je ook leuk vinden