Recept zoekresultatenLichte kruidenbouillon met kleine ravioli
Delhaize logo
  • Lichte kruidenbouillon met kleine ravioli
    A

Lichte kruidenbouillon met kleine ravioli

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Lichte kruidenbouillon met kleine ravioliA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 100 g bloem
  • 2 takjes bladpeterselie
  • 1/2 l bosje koriander
  • 1 ei
  • gemalen peper en 5 bolletjes zwarte peper
  • 30 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 70 g kwark
  • 1 kippenvleugel
  • 1 koffielepel olijfolie
  • 1 koffielepel water
  • 1,5 l water
  • 1/4 bosje waterkers
  • zout
  • 1 wortel

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Waterkers
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    120 gr
    17,42 €/kg
    €2,09
    F2018111500026790000
  • Kip | Vleugels
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1981081100239600000
  • Geraspte Parmigiano Reggiano
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2013100200732000000
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,33 €/st
    €1,99
    F2010083100116000000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min.

    1. De dag ervoor: laat de kwark uitdruipen.
    2. De dag erna: strooi bloem en een snuifje zout op het werkvlak, maak een kuiltje in het midden. Giet het ei en de olie erbij, klop deze lichtjes op met een vork en doe er de bloem beetje bij beetje bij. Voeg het water toe en bewerk het deeg met de hand totdat het glad en soepel is. Maak een bol. Dek af met een propere en droge handdoek en laat 30 minuten rusten.
    3. Giet het water in een kookpan. Voeg de kippenvleugel, de peperbolletjes, de geschilde wortel (in drieën gesneden), de takjes koriander, de peterselie en de waterkers toe. Breng zachtjes aan de kook en laat 1 uur koken. Zeef de bouillon. Breng op smaak met zout. Hou warm.
    4. Bewaar vier takjes waterkers voor het serveren. Meng de uitgelekte kwark, de Parmezaanse kaas en de gehakte kruiden. Kruid bij met peper.
    5. Snijd het deeg in twee gelijke delen en rol uit op een met bloem bedekt werkvlak. Maak met regelmatige intervallen balletjes voor de vulling aan op een van de twee deegbodems en bedek met de tweede. Druk om het deeg te doen kleven rond de vulling en snijd de ravioli uit met het getand wiel. Kook ze 5 minuten in kokend water met wat zout. Laat ze uitlekken.
    6. In het bord: giet de bouillon in de borden, voeg de ravioli toe en versier met een takje waterkers.

    Kooktip

    Om tijd de winnen: vervang de kwark door een uitgelekte geitenkaas. 

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 170; energie (kCal): 41; vetten (g): 1,4; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 3,6; suikers (g): 0,3; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 2,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 247,39
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Hoofdgerecht
    • Lichte kruidenbouillon met kleine ravioli
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Waterkers
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    120 gr
    17,42 €/kg
    €2,09
    F2018111500026790000
  • Kip | Vleugels
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1981081100239600000
  • Geraspte Parmigiano Reggiano
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2013100200732000000
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,33 €/st
    €1,99
    F2010083100116000000