Recept zoekresultatenvegan-nicecream
Delhaize logo
  • vegan-nicecream

vegan-nicecream

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Lactose vrij
Dessert
vegan-nicecream

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 6 rijpe bananen
  • 200 g bosbessen
  • 2 citroenen
  • 4 eetlepels kokosmelk
  • 4 eetlepels agavesiroop
  • naar keuze: geroosterde en gezouten pistachenoten, cashewnoten, kokosschilfers, bloemensalade (in bokaal), chia- of sesamzaadjes, gojibessen ... (voor de versiering)

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min + 6 u vriestijd

  1. Pel de bananen, snijd ze in stukjes en verdeel ze met 150 g blauwe bessen over een grote met bakpapier beklede schaal. Laat 6 u in de diepvriezer opstijven.
  2. Doe de helft van de diepgevroren vruchten in de beker van de blender en voeg het sap van 1 citroen, 2 el agavesiroop en 2 el kokosmelk toe. Mix tot een smeuïg ijs. Zet in de diepvriezer en herhaal met de andere ingrediënten. (Als je teveel tegelijk klaarmaakt, zal de blender uiteindelijk het mengsel al opwarmen vóór je de juiste textuur verkrijgt).
  3. Giet meteen in kommen, versier met de rest van de blauwe bessen en voeg een garnituur naar keuze toe. Tast direct toe: de nice creams zijn heel smeuïg en smelten snel.

Kooktip

Werk het basisrecept met banaan, agavesiroop en kokosmelk (of een andere plantaardige drank) verder uit en bedenk zoveel smaken en kleuren als je maar wilt; varieer gewoon het tweede soort fruit en/of voeg cacao toe, kruiden (kurkuma of kaneel), vanille ...

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Lactose vrij
Zomer
Dessert
  • vegan-nicecream