Recept zoekresultatenVegan kerststronk met chocolade, clementines en kastanjes
Delhaize logo
  • Vegan kerststronk met chocolade, clementines en kastanjes

Vegan kerststronk met chocolade, clementines en kastanjes

Moeilijkheid

Moeilijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

3 op 5
Lactose vrij
Kerst
Dessert
Vegan kerststronk met chocolade, clementines en kastanjes

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 325 g bloem
  • 3,3 dl amandeldrink
  • 190 g suiker
  • 1,5 eetlepels ciderazijn
  • 1 clementine (het sap)
  • 240 g pure chocolade
  • 3/4 zakje gedroogde gist
  • 3 eetlepels plantaardige olie
  • 1 clementine (voor de versiering)
  • 250 g kastanjecrème vanille
  • ‘Sweet Bites’ hazelnut
  • 240 g kokosroom

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Amandel
    1 l
    2,39 €/l
    €2,39
  • Azijn | Cider
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Clementijnen | Blad | Citrus
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Chocolade | Puur | Repen
    100 gr
    8,90 €/kg
    €0,89
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 1 u + 12 min. baktijd + 2 u rusttijd

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. 
    2. Meng de bloem, de gist, de suiker, voeg langzaamaan de amandeldrink en de ciderazijn toe en eindig met de olie. Klop op tot een homogeen mengsel. Stort dit deeg uit op een ondiepe, met bakpapier beklede bakplaat, die je een beetje ingeolied hebt. 
    3. Zet in de oven en bak 12 min. Haal uit de oven en laat afkoelen. Maak twee propere handdoeken vochtig. Leg een handdoek onder de biscuit. Draai om en verwijder het bakpapier. Leg de andere handdoek bovenop de biscuit en laat de biscuit afkoelen tussen de 2 vochtige handdoeken. 
    4. Maak intussen de ganache: smelt de chocolade in een pannetje. Klop de kokosroom op en en voeg er de gesmolten chocolade bij. Laat 1 u in de koelkast opstijven. 
    5. Snijd de clementine à vif en daarna in fijne sneetjes. 
    6. Maak nu de vulling: haal de bovenste handdoek weg en besprenkel de bovenkant van de biscuit met het sap van de clementine. Bestrijk dan met de kastanjecrème en de helft van de ganache. 
    7. Rol de biscuit voorzichtig maar strak op, terwijl je de onderste handdoek stevig op de biscuit houdt. De biscuit mag niet scheuren. 
    8. Bestrijk nu de buitenkant van de stronk met de andere helft van de ganache. Zet de stronk in de koelkast en laat minstens 1 u opstijven. 
    9. Versier de kerststronk net voor het opdienen met de ‘Sweet Bites’ en met de schijfjes clementine. 

    Kooktip

    Snijd een stuk karton uit dat iets groter en breder is dan de kerststronk zelf. Leg hier de stronk op om hem te koelen, te verplaatsen en te bewerken. Dien de kerststronk vervolgens op op een mooie schaal.

    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Lactose vrij
    Kerst
    Dessert
    Winter
    Dessert
    • Vegan kerststronk met chocolade, clementines en kastanjes

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Amandel
    1 l
    2,39 €/l
    €2,39
  • Azijn | Cider
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Clementijnen | Blad | Citrus
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Chocolade | Puur | Repen
    100 gr
    8,90 €/kg
    €0,89