Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenVarkensgebraad met cider, puree en gebakken appels
Delhaize logo
  • Varkensgebraad met cider, puree en gebakken appelsA

Varkensgebraad met cider, puree en gebakken appels

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Varkensgebraad met cider, puree en gebakken appelsA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 varkensgebraad van ongeveer 750 g
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel azijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 klontjes boter
  • 10 cl melk
  • 1 krop Romeinse sla
  • 800 g aardappelen
  • 4 Jonagold appels
  • 2 uien
  • 37,5 cl zoete cider
  • peper
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Filetgebraad | Hoevevarken | Ardeens
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • HV MELK | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Aardappelen | Nicola
    2 kg
    1,25 €/kg
    €2,49
  • Appels | Jonagold | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 50 min.

    1. Verwarm 1/2 van de boter in een sauteuse en bak het gebraad aan alle kanten goudbruin op vrij hoog vuur. Neem het eruit en fruit de gehakte uien gedurende 5 minuten in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bestrooi vervolgens met bloem, roer 1 minuut, voeg dan de cider toe en meng goed.
    2. Leg het gebraad in de saus, kruid met peper en zout. Dek af en laat 40 minuten sudderen op een heel zacht vuur, draai het gebraad af en toe om.
    3. Schil intussen de aardappelen en snij ze in stukken. Kook ze 20 minuten in kokend water. Giet ze af, voeg de melk toe, peper en zout en prak fijn tot puree.
    4. Schil intussen ook de appels en snij ze in blokjes. Verwarm 1/2 van de boter in een pan en bak de appelblokjes goudbruin.
    5. Maak een salade met de Romeinse sla, olijfolie, azijn en zout.
    6. Afhankelijk van je eigen smaak kan je de saus van het gebraad eventueel enkele minuten op hoog vuur laten inkoken. Kruid met peper en zout indien nodig.
    7. Snij het vlees in plakjes en serveer warm met de puree, de appels en de salade.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 316; energie (kCal): 75; vetten (g): 2,5; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 10,7; suikers (g): 3,8; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 1,8; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 408
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • Varkensgebraad met cider, puree en gebakken appelsA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Filetgebraad | Hoevevarken | Ardeens
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • HV MELK | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Aardappelen | Nicola
    2 kg
    1,25 €/kg
    €2,49
  • Appels | Jonagold | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar