Pizza rolls met ham en spinazie
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
> 60 min.Budget
€Score
5 op 5Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 8 Porties
- 2 sneetjes ham
- 3 keer een handvol spinazie
- 1 bol pizzadeeg met desem
- 100 g geraspte mozzarella
- 200 g passata van kerstomaten
- 2 el olijfolie
- peper en zout
- italiaanse kruiden
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021011800074940000
F2014100600351700000
F2015090800167900000
F2020090900067850000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 10 min. + 30 min. rusttijd + 15 min. baktijd
- Haal het deeg 30 min. op voorhand uit de verpakking om het te laten rijzen. Verwarm de oven voor op 200°C.
- Rol of rek het deeg uit tot een grote rechthoek of cirkel. Gebruik een beetje bloem zodat het deeg niet aan je handen of de deegrol plakt.
- Bestrijk het deeg met passata en bestrooi het daarna met spinazieblaadjes, stukjes ham en 80 g geraspte mozzarella. Kruid eventueel bij met peper, zout en Italiaanse kruiden.
- Rol het deeg op tot een dikke worst en snijd hem in 8 grote of 10 kleine rolletjes.
- Vet een bakvorm voor muffins in met wat olijfolie. Leg de rolletjes op hun snijkant in de muffinvorm en strooi er nog de rest mozzarella bovenop.
- Bak de rolletjes ± 15 min. in de oven tot ze goudbruin zijn en de kaas heerlijk gesmolten is.
- Haal de rolletjes uit de bakvorm en dien op met een fris slaatje.
Nutritionele informatie
Per portie: Energie: 201 kcal - Vetten: 8,6 g - Koolhydraten: 21,3 g - Vezels: 1,4 g - Eiwitten: 8,3 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Winter
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021011800074940000
F2014100600351700000
F2015090800167900000
F2020090900067850000
Laad nog 4 producten