Recept zoekresultatenNoedels met rode curry, tijgergarnalen en primeurgroenten
Delhaize logo
  • Noedels met rode curry, tijgergarnalen en primeurgroenten

Noedels met rode curry, tijgergarnalen en primeurgroenten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Noedels met rode curry, tijgergarnalen en primeurgroenten

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 150 g erwten (vers of diepgevroren)
  • 1 koffielepel sesamolie
  • Sap van 1 limoen
  • 1 rode paprika, in fijne reepjes gesneden
  • 1 koffielepel rode curry
  • 1 pakje rijstnoedels
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 5 cl plantaardige bouillon
  • 150 g peulen
  • 1 eetlepel mirin (Japanse rijstazijn)
  • 2 eetlepels koriander, fijngehakt
  • 150 g groene asperges, in 3 verdeeld
  • 4 jonge uien, fijngesneden
  • 1 eetlepel gember, geraspt
  • 600 g tijgergarnalen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Fijne erwten
    600 gr
    1,43 €/kg
    €0,86
    Afhaling vanaf 15/01
  • Sesamolie | Zuiver | Bio
    50 cl
    12,30 €/l
    €6,15
  • Rode paprika | Los | Cat1
    -25%
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Curry | Pasta | Rood
    110 gr
    12,27 €/kg
    €1,35
  • Begin met koken

    1. Gembersaus: meng de mirin, de geraspte gember en de sesamolie.
    2. Maak de noedels klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    3. Verhit de plantaardige olie in een wok. Bak daarin de asperges, de erwten, de peulen en de paprika’s in ongeveer 3 minuten. Zet opzij.
    4. Bak de tijgergarnalen 2 minuten. Zet opzij.
    5. Doe de currypasta, de bouillon en het limoensap in de wok. Verhit al roerend.
    6. Doe de noedels bij de saus. Laat nog 1 minuut doorkoken om ze op te warmen. Doe de groenten en de garnalen erbij. Laat ze even warm worden.
    7. Verdeel over kommetjes of diepe borden. Bestrooi met jonge uitjes. Versier met de koriander.

    Kooktip

    • Variant:
      Vervang de rijstnoedels door eiernoedels.
    • De Plus op voedingsgebied:
      Deze volledige en kleurrijke schotel is rijk aan anti-oxidanten en vormt een uitstekende bron van duurzame energie. Bovendien is het gehalte aan verzadigde vetstoffen laag wat de mate van cholesterol die aanwezig is in garnalen, compenseert.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Zuid-Oost Azie
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Noedels met rode curry, tijgergarnalen en primeurgroenten

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Fijne erwten
    600 gr
    1,43 €/kg
    €0,86
    Afhaling vanaf 15/01
  • Sesamolie | Zuiver | Bio
    50 cl
    12,30 €/l
    €6,15
  • Rode paprika | Los | Cat1
    -25%
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Curry | Pasta | Rood
    110 gr
    12,27 €/kg
    €1,35