Recept zoekresultatenKnapperige sneeuwvlokjes
Delhaize logo
  • Knapperige sneeuwvlokjesD

Knapperige sneeuwvlokjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Score

1 op 5
Kinderen
Snack
Knapperige sneeuwvlokjesD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 175 g bloem
  • 1/2 kl paprikapoeder
  • 45 g koude boter in stukjes
  • 25 g amandelschilfers
  • 1/4 kl zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 40 min.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Doe de bloem, het zout en het paprikapoeder in een mengkom. Voeg de stukjes boter toe en knijp met je vingers tot de boter uiteenvalt in bolletjes zo groot als een erwt.
  3. Meng het deeg tot het een geheel begint te vormen. Leg het deeg op een licht bebloemd werkblad en kneed enkele keren.
  4. Gebruik een bebloemde deegrol om het deeg heel dun uit te rollen (ongeveer een halve centimeter dik). Snij met een ronde koekjesvorm cirkels uit het deeg. Maak de koekjes 2,5 cm breed en snij er zoveel je kan. Leg alle cirkels netjes naast elkaar op het bakpapier. Zorg dat ze elkaar niet raken. Kneed de deegrestjes weer samen tot een bal en rol opnieuw uit tot een dun deeg. Zo kan je nog meer koekjes maken.
  5. Prik met een tandenstoker of een satéstokje een gaatje in het midden van elk koekje. Wiebel even heen en weer om het gaatje wat groter te maken (zo blijft het koekje plat tijdens het bakken).
  6. Gebruik een bakborstel om een klein beetje water op elk koekje te smeren. Doe dit koekje per koekje. Druk daarna zachtjes 5 amandelschilfers in een stervorm in het deeg rond het gaatje.
  7. Laat een volwassene je even helpen met de oven. Bak de koekjes zo’n 6 à 7 min. tot ze bovenaan bruin worden. Haal ze uit de oven en leg ze op een rooster om af te koelen voor je ze opeet.

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Kinderen
Snack
  • Knapperige sneeuwvlokjesD