Recept zoekresultatenHoorntjes met clementinecrème, meringue en popcorn
Delhaize logo
  • Hoorntjes met clementinecrème, meringue en popcorn

Hoorntjes met clementinecrème, meringue en popcorn

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Dessert
Hoorntjes met clementinecrème, meringue en popcorn

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 eieren
  • 10 basilicumblaadjes
  • 4 witte meringues
  • 4 bolletjes mandarijnsorbet
  • 100 g zoete popcorn microwave
  • 1/2 dl vloeibare rietsuiker
  • 50 g suiker
  • 4 ijshoorntjes
  • 1 limoen (het sap)
  • 1/2 citroen (het sap)
  • 2 clementines
  • 2 clementines (het sap)
  • 50 g boter

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min

  1. Zet een pannetje op een zacht vuurtje met het sap van de clementines en de citroen, de suiker en de boter en warm op.
  2. Klop de eieren los, voeg ze bij het citrusmengsel en breng aan de kook. Draai het vuur iets zachter en laat doorkoken tot er een binding ontstaat en je een crèmeachtige structuur krijgt. Klop voortdurend om te voorkomen dat de crème aanbrandt.
  3. Giet de crème in een kom en laat afkoelen in de koelkast.
  4. Ondertussen laat je de popcorn poffen in de microgolfoven volgens de instructies op de verpakking.
  5. Meet de vloeibare rietsuiker af en mix er de basilicum en het limoensap onder.
  6. Pel de clementines.
  7. Schep bolletjes mandarijnsorbet in de hoorntjes en leg ze op de borden. Lepel er wat van de citroen-clementinecrème op en breek er de meringues en wat popcorn over. Werk af met enkele partjes clementine en enkele druppels basilicumsiroop. Om duimen en vingers bij af te likken!

Kooktip

De rest van de popcorn eet je ‘s avonds lekker verder op.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • Hoorntjes met clementinecrème, meringue en popcorn