Recept zoekresultaten Asperges in 't groen door Seppe Nobels
Delhaize logo
  •  Asperges in 't groen door Seppe NobelsB

Asperges in 't groen door Seppe Nobels

door Seppe Nobels

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Vegetarisch
 Asperges in 't groen door Seppe NobelsB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 5 sjalotten
  • 1 witte selder
  • 1 biocitroen
  • 1 l groentebouillon
  • 5 cl vermout
  • 2 bussels groene asperges
  • Peper van de molen
  • fleur de sel
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 laurierblaadjes
  • 130 g boter
  • 2 el wittewijnazijn
  • 25 g zuring (+ voor de afwerking)
  • 25 g kervel (+ voor de afwerking)
  • 25 g spinazieblaadjes (+ voor de afwerking)
  • 25 g peterselie naar keuze (+ voor de afwerking)
  • 4 takjes oregano
  • 4 takjes tijm (in pot)
  • 4 takjes citroentijm (schaaltje)
  • 1 kl marjolein

Begin met koken

Bereidingstijd: 50 min.

  1. Strooi de mosterdzaadjes in een kleine steelpan en giet er water bij tot ze net ondergedompeld zijn. Breng aan de kook met de azijn en de laurierblaadjes. Haal meteen van het vuur en laat rusten (de zaadjes gaan al het vocht absorberen).
  2. Breek 2 cm van het uiteinde van de asperges. Kook ze 3 min in de hete bouillon en laat ze meteen schrikken in ijskoud water. Houd de bouillon apart.
  3. Houd 2 selderstengels apart. Schil de overige stengels, snijd ze fijn en fruit ze in 20 g boter. Voeg 1 gehakt teentje knoflook toe, zet het deksel op de pan en stoof 20 min op een heel zacht vuurtje.
  4. Snijd de sjalotten in fijne schijfjes en fruit ze 5 min op een zacht vuurtje in 60 g boter. Zet de afzuigkap uit, besprenkel de sjalotten met vermout en flambeer ze. Schil en snipper de 2 resterende selderstengels en voeg ze toe, samen met de oregano, de marjolein, de 2 soorten geriste tijm, de zuring en 1 gehakt teentje knoflook. Meng 2 min, giet er de bouillon bij, breng aan de kook en laat 10 min sudderen. Haal de pan van het vuur en mix alles fijn met de kervel, de spinazieblaadjes en de peterselie. Breng verder op smaak en bewaar op kamertemperatuur.
  5. Mix de gestoofde selder tot een crème en breng verder op smaak. Verwarm de grill van de oven voor. Schik de asperges naast elkaar in een grote ovenschaal, smeer ze met 50 g gesmolten boter in en gril ze lichtje: een belangrijke stap, waaraan dit gerecht zijn typisch aroma te danken heeft. Breng op smaak.
  6. Serveer de asperges met de groene saus en besprenkel ze met enkele druppels boter uit de ovenschaal. Werk elk bord af met 2 lepels selder crème, wat mosterdzaadjes en geraspte citroenzeste. Bestrooi met verse kruiden en dien lauw op.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 244; energie (kCal): 59; vetten (g): 4; verzadigde vetten (g): 2,5; koolhydraten (g): 3,2; suikers (g): 1,4; vezels (g): 2; eiwitten (g): 1,3; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 387,57
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
  •  Asperges in 't groen door Seppe NobelsB