Recept zoekresultatenZomerse fruitsla, ricotta met citroen en Szechuanpeper
Delhaize logo
  • Zomerse fruitsla, ricotta met citroen en Szechuanpeper
    B

Zomerse fruitsla, ricotta met citroen en Szechuanpeper

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Brunch
Ontbijt
Zomerse fruitsla, ricotta met citroen en SzechuanpeperB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 100 g postelein
  • 100 g rucola
  • 4 vijgen
  • 150 g aardbeien
  • 150 g gemengde kleine rode vruchten, naar keuze
  • 1 biocitroen
  • 1/2 bussel koriander
  • 1/2 bussel basilicum
  • 1/2 meergranen biostokbrood
  • 500 g ricotta
  • 8 el olijfolie
  • sichuanpeper
  • zout

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Rucola | Verpakt

Delhaize

Rucola | Verpakt

100 gr

€1,29

Vijgen Natuur

Delhaize

Vijgen Natuur

250 gr

€3,99

Aardbei

Delhaize

Aardbei

250 gr

€4,49

Bosvruchten

Delhaize

Bosvruchten

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Kruiden | Koriander | Blaadjes

Santa Maria

Kruiden | Koriander | Blaadjes

10 gr

€2,95

Kruiden | Basilicum

Santa Maria

Kruiden | Basilicum

10 gr

€3,19

Witte stokbroden

Delhaize

Witte stokbroden

300 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,69

Ricotta | Classico

Delhaize

Ricotta | Classico

2 × 250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,98

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Reeds in je keuken

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Totaal:
€25,27

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

  1. Snijd het brood in sneetjes. Smeer ze met een penseeltje heel lichtjes in met olie en bak ze in een braadpan goudbruin.
  2. Schik de postelein en de rucola op een grote dienschotel (of op individuele borden). Snijd de vijgen in 4 en de aardbeien in 2. Voeg ze samen met de rode vruchten en de ontvormde ricotta’s toe. Werk af met het basilicum en de koriander.
  3. Meng 6 el olijfolie, de zeste van de citroen in fijne staafjes, 2 à 4 el citroensap (naar eigen smaak), Szechuanpeper en zout. Besprenkel er de salade en de ricotta mee. Serveer de fruitsla met de bruschetta’s.

Tip: Nog wat oud brood in huis? Dit is perfect voor de bruschetta’s!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 160,7 kcal - Vetten: 9,6 g - Koolhydraten: 12,2 g - Vezels: 2,2 g - Eiwitten: 5,8 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieB
Per 100 g: Energie: 160,7 kcal - Vetten: 9,6 g - Koolhydraten: 12,2 g - Vezels: 2,2 g - Eiwitten: 5,8 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Brunch
Ontbijt
  • Zomerse fruitsla, ricotta met citroen en Szechuanpeper
    B

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Rucola | Verpakt

Delhaize

Rucola | Verpakt

100 gr

€1,29

Vijgen Natuur

Delhaize

Vijgen Natuur

250 gr

€3,99

Aardbei

Delhaize

Aardbei

250 gr

€4,49

Bosvruchten

Delhaize

Bosvruchten

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Kruiden | Koriander | Blaadjes

Santa Maria

Kruiden | Koriander | Blaadjes

10 gr

€2,95

Kruiden | Basilicum

Santa Maria

Kruiden | Basilicum

10 gr

€3,19

Witte stokbroden

Delhaize

Witte stokbroden

300 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,69

Ricotta | Classico

Delhaize

Ricotta | Classico

2 × 250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,98

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Reeds in je keuken

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Totaal:
€25,27