Recept zoekresultatenZeebaarsfilet in de oven met citroentijm
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:58
    A
  • Zeebaarsfilet in de oven met citroentijm

Zeebaarsfilet in de oven met citroentijm

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

1 op 5
Gluten vrij
Moederdag
Hoofdgerecht
Zeebaarsfilet in de oven met citroentijmA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 schoongemaakte zeebaars
  • 2 onbespoten citroenen
  • 2 bosjes jonge uien
  • 6 krielaardappelen
  • 4 tomaten (bij voorkeur Roma-tomaten)
  • 2 feuilles laurierblaadjes
  • 3 takjes citroentijm
  • 10 cl witte wijn
  • olijfolie
  • peper
  • fleur de sel

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Zeebaarsfilet MAP
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 250 gr
    +/-27,49€/kg
    +/-€6,87
    F2021042800080380000
  • Citroenen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    2,78 €/kg
    €1,39
    F2022101900108920000
  • Zachte uien | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    400 gr
    5,48 €/kg
    €2,19
    F2008061600315030000
  • Mini | kriel 500g
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,18 €/kg
    €1,59
    F2021042700080310000
  • Tros tomaat
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    450 gr
    7,09 €/kg
    €3,19
    F2022100500108350000
  • Laurierblaadjes
    15 gr
    90,00 €/kg
    €1,35
    S2015090100390510000
  • Verse | Tijm | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    92,50 €/kg
    €1,85
    F2021022500077570000
  • S2019091800303370000
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Extra vierge
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    50 cl
    9,18 €/l
    €4,59
    S2021060800553730000
  • Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    45 gr
    28,67 €/kg
    €1,29
    S2021021000507870000
  • Fleur de sel | Guerande
    125 gr
    28,40 €/kg
    €3,55
    S2009102100019620000
  • Begin met koken

    1. Was de tomaten, verwijder het kroontje en snij in schijfjes.
    2. Pel de uien en snij ze in fijne schijfjes.
    3. Was de citroenen zorgvuldig en snij ze in partjes.
    4. Was de aardappelen zorgvuldig en snij ze ongeschild in dunne plakjes.
    5. Vet een ovenschotel in met olie.
    6. Leg de partjes citroen en de schijfjes tomaat, aardappel en ui erin.
    7. Rits de tijm van de takjes en bestrooi de groenteschotel ermee.
    8. Vul de zeebaars met laurierbladeren en de rest van de tijm.
    9. Leg hem in de schotel op de groenten.
    10. Breng op smaak met peper en zout.
    11. Overgiet met de witte wijn en zet in de voorverwarmde oven (180 °C).
    12. Laat ongeveer 20 minuten bakken afhankelijk van de grootte van de vis.
    13. Het vlees van de vis moet gemakkelijk loskomen, maar wel stevig blijven.
    14. Haal uit de oven en dien onmiddellijk op in de schotel.

    Kooktip

    • Je kan ook enkele takje rozemarijn toevoegen om de zuiderse smaken nog beter tot hun recht te laten komen.
    • Deze bereiding kan worden gemaakt met een andere vissoort naar keuze.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 330; energie (kCal): 79; vetten (g): 2,4; verzadigde vetten (g): 0,3; koolhydraten (g): 5,3; suikers (g): 1,7; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 7,9; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 396,74
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Moederdag
    Diner
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -00:58
      A
    • Zeebaarsfilet in de oven met citroentijm

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Zeebaarsfilet MAP
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 250 gr
    +/-27,49€/kg
    +/-€6,87
    F2021042800080380000
  • Citroenen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    2,78 €/kg
    €1,39
    F2022101900108920000
  • Zachte uien | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    400 gr
    5,48 €/kg
    €2,19
    F2008061600315030000
  • Mini | kriel 500g
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,18 €/kg
    €1,59
    F2021042700080310000
  • Tros tomaat
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    450 gr
    7,09 €/kg
    €3,19
    F2022100500108350000
  • Laurierblaadjes
    15 gr
    90,00 €/kg
    €1,35
    S2015090100390510000
  • Verse | Tijm | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    92,50 €/kg
    €1,85
    F2021022500077570000
  • S2019091800303370000
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Extra vierge
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    50 cl
    9,18 €/l
    €4,59
    S2021060800553730000
  • Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    45 gr
    28,67 €/kg
    €1,29
    S2021021000507870000
  • Fleur de sel | Guerande
    125 gr
    28,40 €/kg
    €3,55
    S2009102100019620000