Recept zoekresultatenGevulde kool met zalm
Delhaize logo
  • Gevulde kool met zalm

Gevulde kool met zalm

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Gevulde kool met zalm

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 el arachideolie
  • 3 takjes dragon
  • fleur de sel
  • 2 plakjes gerookte zalm
  • 16 grote groenekoolbladeren
  • 1/2 in zout gekonfijte citroen
  • 1/4 kl komijnpoeder
  • peper
  • 1 witte ui
  • 600 g zalmfilet zonder vel
  • 30 cl witte wijn

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Dragon
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    84,50 €/kg
    €1,69
    F2021022500077670000
  • Zalm | Schotland | Gerookt | Milde smaak
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    70 gr
    57,00 €/kg
    €3,99
    F2017122700371240000
  • Kruiden | Komijn | Gemalen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    38 gr
    52,37 €/kg
    €1,99
    S2021020400504960000
  • Maxipack | Zalmfilet
    +/- 600 gr
    +/-26,64€/kg
    +/-€15,98
    F2022081200105410000
  • Ambo Pinot Grigio 2021 Wit
    37,5 cl
    10,64 €/l
    €3,99
    S2022011900598140000
  • Reeds in je keuken
  • Arachideolie
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    1 l
    6,99 €/l
    €6,99
    S1971110500005800000
  • Begin met koken

    1. Maak de koolbladeren schoon en blancheer ze 5 minuten in een grote kookpan in licht gezouten water (ze moeten zacht zijn). Laat ze uitlekken en dep ze af met keukenpapier.
    2. Snij de verse zalm in blokjes van ongeveer 2 cm. Knip de gerookte zalm fijn. Meng de gerookte en verse zalm en voeg er de fijngehakte gekonfijte citroen en de komijn aan toe. Bestrooi rijkelijk met peper.
    3. Leg een koolblad op uw werkblad en leg er in het midden een volle eetlepel zalm op. Vouw de koolbladeren dicht tot een pakketje. Bind zorgvuldig vast met keukentouw (opgelet, het is niet erg stevig!).
    4. Verhit de olie in een sauteerpan en laat de fijngehakte ui erin garen. Voeg de witte wijn en de dragonblaadjes eraan toe en leg er de gevulde koolbladeren in. Dek af en laat ongeveer 12 minuten koken op een zacht vuurtje.

    Kooktip

    • U kunt aan de zalmbereiding een beetje boulgour toevoegen voor een rijker gerecht. Laat deze vooraf opzwellen in lauw water en uitlekken.
    • De « plus » op voedingsgebied: Deze visvulling (in tegenstelling to vleesvullingen) is rijk aan waardevolle oméga-3 vetzuren. De kool levert vezels en beschermende bestanddelen op, indolen genaamd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Diner
    Winter
    Hoofdgerecht
    • Gevulde kool met zalm

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Dragon
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    84,50 €/kg
    €1,69
    F2021022500077670000
  • Zalm | Schotland | Gerookt | Milde smaak
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    70 gr
    57,00 €/kg
    €3,99
    F2017122700371240000
  • Kruiden | Komijn | Gemalen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    38 gr
    52,37 €/kg
    €1,99
    S2021020400504960000
  • Maxipack | Zalmfilet
    +/- 600 gr
    +/-26,64€/kg
    +/-€15,98
    F2022081200105410000
  • Ambo Pinot Grigio 2021 Wit
    37,5 cl
    10,64 €/l
    €3,99
    S2022011900598140000
  • Reeds in je keuken
  • Arachideolie
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    1 l
    6,99 €/l
    €6,99
    S1971110500005800000