Recept zoekresultatenGevulde kool met zalm
Delhaize logo
  • Gevulde kool met zalm

Gevulde kool met zalm

Gevulde kool met zalm
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 el arachideolie
  • 3 takjes dragon
  • fleur de sel
  • 2 plakjes gerookte zalm
  • 16 grote groenekoolbladeren
  • 1/2 in zout gekonfijte citroen
  • 1/4 kl komijnpoeder
  • peper
  • 1 witte ui
  • 600 g zalmfilet zonder vel
  • 30 cl witte wijn
  • 1 el arachideolie
  • 3 takjes dragon
  • fleur de sel
  • 2 plakjes gerookte zalm
  • 16 grote groenekoolbladeren
  • 1/2 in zout gekonfijte citroen
  • 1/4 kl komijnpoeder
  • peper
  • 1 witte ui
  • 600 g zalmfilet zonder vel
  • 30 cl witte wijn

Begin met koken

1
Maak de koolbladeren schoon en blancheer ze 5 minuten in een grote kookpan in licht gezouten water (ze moeten zacht zijn). Laat ze uitlekken en dep ze af met keukenpapier.
2
Snij de verse zalm in blokjes van ongeveer 2 cm. Knip de gerookte zalm fijn. Meng de gerookte en verse zalm en voeg er de fijngehakte gekonfijte citroen en de komijn aan toe. Bestrooi rijkelijk met peper.
3
Leg een koolblad op uw werkblad en leg er in het midden een volle eetlepel zalm op. Vouw de koolbladeren dicht tot een pakketje. Bind zorgvuldig vast met keukentouw (opgelet, het is niet erg stevig!).
4
Verhit de olie in een sauteerpan en laat de fijngehakte ui erin garen. Voeg de witte wijn en de dragonblaadjes eraan toe en leg er de gevulde koolbladeren in. Dek af en laat ongeveer 12 minuten koken op een zacht vuurtje.
1
Maak de koolbladeren schoon en blancheer ze 5 minuten in een grote kookpan in licht gezouten water (ze moeten zacht zijn). Laat ze uitlekken en dep ze af met keukenpapier.
2
Snij de verse zalm in blokjes van ongeveer 2 cm. Knip de gerookte zalm fijn. Meng de gerookte en verse zalm en voeg er de fijngehakte gekonfijte citroen en de komijn aan toe. Bestrooi rijkelijk met peper.
3
Leg een koolblad op uw werkblad en leg er in het midden een volle eetlepel zalm op. Vouw de koolbladeren dicht tot een pakketje. Bind zorgvuldig vast met keukentouw (opgelet, het is niet erg stevig!).
4
Verhit de olie in een sauteerpan en laat de fijngehakte ui erin garen. Voeg de witte wijn en de dragonblaadjes eraan toe en leg er de gevulde koolbladeren in. Dek af en laat ongeveer 12 minuten koken op een zacht vuurtje.
Nutritionele informatie
Energie: 454 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Diner
Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kruiden | Dragon
Santa Maria Kruiden | Dragon
7 gr
2
95
Zalm | Schotland | Gerookt | Milde smaak
Delhaize Zalm | Schotland | Gerookt | Milde smaak
70 gr
3
99
Spitskool | Bio
Delhaize Spitskool | Bio
16 × 500 gr
Bio
    3
    59
    Citroenen | Opgelegd
    Al'Fez Citroenen | Opgelegd
    140 gr
    5
    95
    Kruiden | Komijn
    Santa Maria Kruiden | Komijn
    33 gr
    3
    49
    Witte uien | Netje
    Delhaize Witte uien | Netje
    400 gr
    1
    69
    Zalmfilet | Met vel
    Delhaize Zalmfilet | Met vel
    3 × +/- 260 gr
    2de tegen -40%
    • little-lione.external.82792960.svg
    +/-€
    6
    76
    Arniston Bay Chenin Chardonnay Wit
    Arniston Bay Arniston Bay Chenin Chardonnay Wit
    75 cl
    2+1 gratis
    5
    99

    Reeds in je keuken

    Olie | Arachide
    Delhaize Olie | Arachide
    1 l
    • little-lione.external.82792960.svg
    3
    19
    Fleur de sel | Guerande
    Delhaize Fleur de sel | Guerande
    125 gr
    3
    55
    Kruiden | Peper | Smaakvol
    Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
    35 gr
    4
    25
    Totaal:
    +/-€101,78