Collect tijdelijk onbeschikbaar, geniet tijdelijk van gratis levering.Lees meer >
Gevulde kool met zalmPT45M4 Portieshttps://static.delhaize.be/medias/sys_master/hcb/h6a/9173154234398.jpg1 el arachideolie3 takjes dragonfleur de sel2 plakjes gerookte zalm16 grote groenekoolbladeren1/2 in zout gekonfijte citroen1/4 kl komijnpoederpeper1 witte ui600 g zalmfilet zonder vel30 cl witte wijn
Maak de koolbladeren schoon en blancheer ze 5 minuten in een grote kookpan in licht gezouten water (ze moeten zacht zijn). Laat ze uitlekken en dep ze af met keukenpapier.
Snij de verse zalm in blokjes van ongeveer 2 cm. Knip de gerookte zalm fijn. Meng de gerookte en verse zalm en voeg er de fijngehakte gekonfijte citroen en de komijn aan toe. Bestrooi rijkelijk met peper.
Leg een koolblad op uw werkblad en leg er in het midden een volle eetlepel zalm op. Vouw de koolbladeren dicht tot een pakketje. Bind zorgvuldig vast met keukentouw (opgelet, het is niet erg stevig!).
Verhit de olie in een sauteerpan en laat de fijngehakte ui erin garen. Voeg de witte wijn en de dragonblaadjes eraan toe en leg er de gevulde koolbladeren in. Dek af en laat ongeveer 12 minuten koken op een zacht vuurtje.
Kooktip
U kunt aan de zalmbereiding een beetje boulgour toevoegen voor een rijker gerecht. Laat deze vooraf opzwellen in lauw water en uitlekken.
De « plus » op voedingsgebied: Deze visvulling (in tegenstelling to vleesvullingen) is rijk aan waardevolle oméga-3 vetzuren. De kool levert vezels en beschermende bestanddelen op, indolen genaamd.