Recept zoekresultatenGevulde kool met zalm
Delhaize logo
  • Gevulde kool met zalm
Gevulde kool met zalm

Gevulde kool met zalm

Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 el arachideolie
  • 3 takjes dragon
  • fleur de sel
  • 2 plakjes gerookte zalm
  • 16 grote groenekoolbladeren
  • 1/2 in zout gekonfijte citroen
  • 1/4 kl komijnpoeder
  • peper
  • 1 witte ui
  • 600 g zalmfilet zonder vel
  • 30 cl witte wijn
  • 1 el arachideolie
  • 3 takjes dragon
  • fleur de sel
  • 2 plakjes gerookte zalm
  • 16 grote groenekoolbladeren
  • 1/2 in zout gekonfijte citroen
  • 1/4 kl komijnpoeder
  • peper
  • 1 witte ui
  • 600 g zalmfilet zonder vel
  • 30 cl witte wijn

Begin met koken

1
Maak de koolbladeren schoon en blancheer ze 5 minuten in een grote kookpan in licht gezouten water (ze moeten zacht zijn). Laat ze uitlekken en dep ze af met keukenpapier.
2
Snij de verse zalm in blokjes van ongeveer 2 cm. Knip de gerookte zalm fijn. Meng de gerookte en verse zalm en voeg er de fijngehakte gekonfijte citroen en de komijn aan toe. Bestrooi rijkelijk met peper.
3
Leg een koolblad op uw werkblad en leg er in het midden een volle eetlepel zalm op. Vouw de koolbladeren dicht tot een pakketje. Bind zorgvuldig vast met keukentouw (opgelet, het is niet erg stevig!).
4
Verhit de olie in een sauteerpan en laat de fijngehakte ui erin garen. Voeg de witte wijn en de dragonblaadjes eraan toe en leg er de gevulde koolbladeren in. Dek af en laat ongeveer 12 minuten koken op een zacht vuurtje.
1
Maak de koolbladeren schoon en blancheer ze 5 minuten in een grote kookpan in licht gezouten water (ze moeten zacht zijn). Laat ze uitlekken en dep ze af met keukenpapier.
2
Snij de verse zalm in blokjes van ongeveer 2 cm. Knip de gerookte zalm fijn. Meng de gerookte en verse zalm en voeg er de fijngehakte gekonfijte citroen en de komijn aan toe. Bestrooi rijkelijk met peper.
3
Leg een koolblad op uw werkblad en leg er in het midden een volle eetlepel zalm op. Vouw de koolbladeren dicht tot een pakketje. Bind zorgvuldig vast met keukentouw (opgelet, het is niet erg stevig!).
4
Verhit de olie in een sauteerpan en laat de fijngehakte ui erin garen. Voeg de witte wijn en de dragonblaadjes eraan toe en leg er de gevulde koolbladeren in. Dek af en laat ongeveer 12 minuten koken op een zacht vuurtje.
Nutritionele informatie
Energie: 454 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Diner
Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Gekonfijte citroen

Dragon

Delhaize

Dragon

20 gr

€1,79

Gerookte zalm | Noorwegen | Bio

Delhaize

Gerookte zalm | Noorwegen | Bio

70 gr

Bio

€4,49

Spitskool | BIO

Delhaize

Spitskool | BIO

16 × 500 gr

Bio

€57,44

Kruiden | Komijn | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Komijn | Gemalen

38 gr

€1,95

Witte uien | Netje

Delhaize

Witte uien | Netje

400 gr

€1,59

Zalmfilet | Belle-Vue

Gabriel

Zalmfilet | Belle-Vue

+/- 650 gr

+/-€20,79

Bons Ventos Wit

Portugal

Bons Ventos Wit

75 cl

€4,99

Reeds in je keuken

Olie | Arachide

Delhaize

Olie | Arachide

1 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€3,19

Fleur de sel | Guerande

Delhaize

Fleur de sel | Guerande

125 gr

€3,55

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
+/-€93,04