Recept zoekresultatenRisotto van zeevruchten en groene asperges
Delhaize logo
  • Risotto van zeevruchten en groene asperges
    B

Risotto van zeevruchten en groene asperges

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Gluten vrij
Moederdag,Eindejaar,Vis - minder dan 3€
Hoofdgerecht
Risotto van zeevruchten en groene aspergesB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 50 g diepvrieserwten
  • Fleur de sel
  • 1 glas droge witte wijn
  • 1 bussel groene asperges
  • olijfolie
  • 30 cl ontvette gevogeltebouillon
  • Peper van de molen
  • 200 g risottorijst arborio
  • 1 rode ui
  • 1 g saffraan
  • 1 tak groene selder
  • 200 g 365 verse zeevruchtencocktail

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Fijne erwten
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    600 gr
    1,35 €/kg
    €0,81
    S1980102900271580000
  • Kruiden | Saffraan | Poeder
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    0,5 gr
    18100,00 €/kg
    €9,05
    S2011091908000160000
  • Rode uien | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    400 gr
    4,98 €/kg
    €1,99
    F2008061600314730000
  • Rijst | Risotto | 15 min
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    500 gr
    9,10 €/kg
    €4,55
    S2014020400101840000
  • Begin met koken

    1. Pel de ui en snij hem in stukken. Snij de harde voet van de asperges en snij ze in stukken van ongeveer 5 cm lang.
    2. Giet een scheutje olijfolie in een grote kookpan en fruit daarin de ui en de fijngehakte selder, totdat deze glazig worden. Zet dan van het vuur en doe de rijst erbij.
    3. Meng goed totdat de rijst de olie heeft geabsorbeerd en bijna doorzichtig is. Giet er dan het glas witte wijn bij, zet opnieuw op het vuur en laat verdampen terwijl je heel regelmatig omroert.
    4. Breng ondertussen licht gezouten water in een kookpan aan de kook om de asperges te laten gaar worden.
    5. Als alle wijn verdampt is, laat je de risotto nog doorkoken, waarbij je regelmatig een pollepel gevogeltebouillon toevoegt en goed omroert zodat de rijst niet aan de kookpan gaat kleven. Herhaal deze bewerking en zorg ervoor dat de rijst altijd vochtig blijft.
    6. Wanneer het water kookt, dompel je de asperges erin en laat je ze 3 min. koken (zorg dat ze beetvast blijven). Laat ze uitlekken en hou ze onmiddellijk onder koud water (zodat ze groen blijven en niet grijs verkleuren).
    7. Blijf de risotto regelmatig omroeren terwijl je er bouillon bijgiet. Doe er 4 min. voor het einde van de kooktijd de erwten, de saffraan en de zeevruchten bij. Meng heel voorzichtig
    8. Doe er dan de stukken asperge bij en meng voorzichtig zodat de steeltjes niet breken. Kruid indien nodig bij met zout en peper. Kies zelf of je de risotto al dente of eerder papperig laat koken. Dien op elk bord een portie op en versier met een selderblaadje.

    Kooktip

    • Je kan de zeevruchtenmengeling vervangen door scampis (grote garnalen). Om het goedkoper te houden, kan je kurkuma gebruiken in plaats van saffraan.
    • Een gezond extraatje: Dit gerecht dat rijk is aan complexe koolhydraten, arm aan vetten en met een matig eiwitgehalte, is heel evenwichtig. Het vormt een langdurige energiebron zonder de maag te belasten.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 415; energie (kCal): 99; vetten (g): 2,3; verzadigde vetten (g): 0,3; koolhydraten (g): 13,6; suikers (g): 0,8; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 2,8; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 327
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Gluten vrij
    Moederdag,Eindejaar,Vis - minder dan 3€
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Risotto van zeevruchten en groene asperges
      B

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Fijne erwten
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    600 gr
    1,35 €/kg
    €0,81
    S1980102900271580000
  • Kruiden | Saffraan | Poeder
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    0,5 gr
    18100,00 €/kg
    €9,05
    S2011091908000160000
  • Rode uien | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    400 gr
    4,98 €/kg
    €1,99
    F2008061600314730000
  • Rijst | Risotto | 15 min
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    500 gr
    9,10 €/kg
    €4,55
    S2014020400101840000