Recept zoekresultatenKabeljauw op mediterrane wijze
Delhaize logo
  • Kabeljauw op mediterrane wijze
Kabeljauw op mediterrane wijze

Kabeljauw op mediterrane wijze

Gemiddeld
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 2 takjes bladpeterselie
  • 10 cl droge witte wijn
  • 1 dikke courgette
  • fleur de sel
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 50 g parmezaanpoeder
  • peper
  • 1 rode paprika
  • 3 Romatomaten
  • 4 stukken kabeljauw van 120g
  • 1 witte ui
  • 100 g zwarte olijven
  • 2 takjes bladpeterselie
  • 10 cl droge witte wijn
  • 1 dikke courgette
  • fleur de sel
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 50 g parmezaanpoeder
  • peper
  • 1 rode paprika
  • 3 Romatomaten
  • 4 stukken kabeljauw van 120g
  • 1 witte ui
  • 100 g zwarte olijven

Begin met koken

1
Verhit een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Als ze warm is, de bodem van de pan bestrooien met de kaas. Een minuut laten bakken, vervolgens met een houten lepel mengen tot een soort van knapperig paneermeel. Doe in een bord en laat afkoelen.
2
Pel de ui(en) en hak deze in schijfjes. Schil de courgette(s), verwijder de pitten en snij in blokjes. Snij de tomaten in blokjes en verwijder daarbij de te harde kern.
3
Doe de olijfolie in een bakpan en laat daarin gedurende 2 minuten de ui slinken, samen met de look. Doe er vervolgens de witte wijn, de tomaten en de courgette bij. Laat 5 minuten koken op een zacht vuur. Doe er vervolgens de gehakte bladpeterselie en de olijven bij.
4
Leg de stukken kabeljauw in een glazen schotel. Doe er zout en peper op en doe er folie over. Kook ongeveer 2 minuten in de microgolfoven afhankelijk van de dikte van de filets (het vlees moet vlot loskomen).
5
Schik op elk bord een stuk kabeljauw, een portie gebakken groenten en bestrooi met de krokante parmezaan.
1
Verhit een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Als ze warm is, de bodem van de pan bestrooien met de kaas. Een minuut laten bakken, vervolgens met een houten lepel mengen tot een soort van knapperig paneermeel. Doe in een bord en laat afkoelen.
2
Pel de ui(en) en hak deze in schijfjes. Schil de courgette(s), verwijder de pitten en snij in blokjes. Snij de tomaten in blokjes en verwijder daarbij de te harde kern.
3
Doe de olijfolie in een bakpan en laat daarin gedurende 2 minuten de ui slinken, samen met de look. Doe er vervolgens de witte wijn, de tomaten en de courgette bij. Laat 5 minuten koken op een zacht vuur. Doe er vervolgens de gehakte bladpeterselie en de olijven bij.
4
Leg de stukken kabeljauw in een glazen schotel. Doe er zout en peper op en doe er folie over. Kook ongeveer 2 minuten in de microgolfoven afhankelijk van de dikte van de filets (het vlees moet vlot loskomen).
5
Schik op elk bord een stuk kabeljauw, een portie gebakken groenten en bestrooi met de krokante parmezaan.
Nutritionele informatie
Energie: 226 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Moederdag
Diner
Lente,Zomer
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Casillero Del Diablo Viognier Wit

Chile

Casillero Del Diablo Viognier Wit

75 cl

€6,99

Courgette | 1Stuk

Delhaize

Courgette | 1Stuk

1 st

€0,99

Look | Netje | Bio

Delhaize

Look | Netje | Bio

100 gr

Bio

€1,19

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,59

Zoete puntpaprika |  Bio

Delhaize

Zoete puntpaprika | Bio

270 gr

Bio

€4,99

Smaaktrostomaat

Delhaize

Smaaktrostomaat

450 gr

€4,99

Kabeljauwhaasje | Royale

Delhaize

Kabeljauwhaasje | Royale

2 × +/- 340 gr

+/-€23,80

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Olijven | Zwart | Zonder pit

Delhaize

Olijven | Zwart | Zonder pit

180 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

50 cl

€6,55

Totaal:
+/-€50,11