Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

GRATIS COLLECT deze week 🛒🚗Geniet van gratis collect met de code COLFREE!> Profiteer ervan! <

Recept zoekresultatenZalm met preistoemp
Delhaize logo
  • Zalm met preistoemp
    B

Zalm met preistoemp

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Kids
Hoofdgerecht
Zalm met preistoempB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 700 g zalmfilet zonder vel
  • 600 g gesneden prei
  • 800 g bintjes
  • 15 cl room
  • 22 cl mousselinesaus « Culinary »
  • 2 gevogeltebouillon blokjes
  • 2 el olijfolie
  • 5 g bieslook
  • 1/2 gemalen nootmuskaat
  • peper
  • zout

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Zalmfilet | Belle-Vue

Gabriel

Zalmfilet | Belle-Vue

2 × +/- 650 gr

+/-€41,58

Prei | Bussel | Cat1

Delhaize

Prei | Bussel | Cat1

1 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,49

Aardappelen | Nicola

Delhaize

Aardappelen | Nicola

1 kg

€2,79

Room 20%

Delhaize

Room 20%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,75

Mayonaise

Pauwels

Mayonaise

245 gr

€2,45

Bouillon | Gevogelte | Bio

Maggi

Bouillon | Gevogelte | Bio

80 gr

Bio

€2,35

Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen

Santa Maria

Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen

35 gr

€4,55

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€4,99

Kruiden | Bieslook

Santa Maria

Kruiden | Bieslook

2 gr

€2,95

Kruiden | Peper | Smaakvol

Santa Maria

Kruiden | Peper | Smaakvol

35 gr

€4,25

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Totaal:
+/-€56,96

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min.

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten kokend water met de bouillonblokjes. Voeg de bouillonblokjeshelft van de tijm en het laurierblad toe.
  2. Voeg na 15 minuten de prei toe en laat nog 5 minuten verder garen.
  3. Giet de aardappelen en prei af en laat even verder drogen op het vuur. Voeg de room en de melk toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng goed door elkaar.
  4. Verwarm de olijfolie in een anti-kleef pan en bak de zalmfilets ongeveer 3 minuten aan beide zijden. Kruid met peper, zout, tijm en bieslook.
  5. Haal de zalm uit de pan en stoof in dezelfde pan een fijngesnipperd sjalotje. Voeg de witte wijn toe en daarna de boter en het citroensap. Controleer de kruiding.
  6. Warm de saus op zoals aangegeven op de verpakking, voeg de gehakte bieslook en serveer de zalm samen met de preipuree. Werk af met een beetje botersaus, tijm, bieslook en citroenrasp.

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieB
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Kids
Hoofdgerecht
Herfst
Hoofdgerecht
  • Zalm met preistoemp
    B

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Zalmfilet | Belle-Vue

Gabriel

Zalmfilet | Belle-Vue

2 × +/- 650 gr

+/-€41,58

Prei | Bussel | Cat1

Delhaize

Prei | Bussel | Cat1

1 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,49

Aardappelen | Nicola

Delhaize

Aardappelen | Nicola

1 kg

€2,79

Room 20%

Delhaize

Room 20%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,75

Mayonaise

Pauwels

Mayonaise

245 gr

€2,45

Bouillon | Gevogelte | Bio

Maggi

Bouillon | Gevogelte | Bio

80 gr

Bio

€2,35

Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen

Santa Maria

Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen

35 gr

€4,55

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€4,99

Kruiden | Bieslook

Santa Maria

Kruiden | Bieslook

2 gr

€2,95

Kruiden | Peper | Smaakvol

Santa Maria

Kruiden | Peper | Smaakvol

35 gr

€4,25

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Totaal:
+/-€56,96