1
Hak de uien en snijd de wortelen in kleine blokjes. Fruit ze 10 min. op een zacht vuurtje, in een braadpan met 2 el olijfolie en de cajunkruiden.
2
Snijd de kipfilets overlangs in 2 en snijd de dikste delen lichtjes in. Leg ze in cirkelvorm in een ronde schaal, besprenkel ze met 2 el olijfolie, kruid met peper, met zout en bestrooi met oregano. Dek af en kook de kipfilets 2 min. in de microgolfoven op 1.000 W, draai ze om en kook ze nog eens 2 min.
3
Rasp de gouda met de grove kant van de rasp. Trek de kip met de vingers in stukjes en schep ze in de braadpan. Meng en breng verder op smaak.
4
Smeer de wraps heel lichtjes in met olie en draai ze om. Garneer één helft van elke wrap met een beetje geraspte gouda en dan met de kipbereiding. Bedek met de rest van de gouda en plooi in 2. Bak de quesadilla’s op een matig vuurtje aan de 2 kanten goudbruin, in grote braadpannen.
5
Plet het vruchtvlees van de avocado’s met citroensap naar eigen smaak en kruid met peper en zout. Serveer bij de quesadilla’s.
6
Tip: gebruik eventueel een restje gebraden kip. Trek de kip in elk geval in stukjes, zo blijft ze veel malser dan wanneer je ze in stukken zou snijden. Bestrooi met gesnipperde lente-uitjes als je er in huis hebt. Wist je al dat je de quesadilla's in zijn geheel kunt invriezen? Enkel de geplette avocado’s serveer je best vers (stap 2).
1
Hak de uien en snijd de wortelen in kleine blokjes. Fruit ze 10 min. op een zacht vuurtje, in een braadpan met 2 el olijfolie en de cajunkruiden.
2
Snijd de kipfilets overlangs in 2 en snijd de dikste delen lichtjes in. Leg ze in cirkelvorm in een ronde schaal, besprenkel ze met 2 el olijfolie, kruid met peper, met zout en bestrooi met oregano. Dek af en kook de kipfilets 2 min. in de microgolfoven op 1.000 W, draai ze om en kook ze nog eens 2 min.
3
Rasp de gouda met de grove kant van de rasp. Trek de kip met de vingers in stukjes en schep ze in de braadpan. Meng en breng verder op smaak.
4
Smeer de wraps heel lichtjes in met olie en draai ze om. Garneer één helft van elke wrap met een beetje geraspte gouda en dan met de kipbereiding. Bedek met de rest van de gouda en plooi in 2. Bak de quesadilla’s op een matig vuurtje aan de 2 kanten goudbruin, in grote braadpannen.
5
Plet het vruchtvlees van de avocado’s met citroensap naar eigen smaak en kruid met peper en zout. Serveer bij de quesadilla’s.
6
Tip: gebruik eventueel een restje gebraden kip. Trek de kip in elk geval in stukjes, zo blijft ze veel malser dan wanneer je ze in stukken zou snijden. Bestrooi met gesnipperde lente-uitjes als je er in huis hebt. Wist je al dat je de quesadilla's in zijn geheel kunt invriezen? Enkel de geplette avocado’s serveer je best vers (stap 2).