Recept zoekresultatenZalm met fijne groentjes
Delhaize logo
  • Zalm met fijne groentjes
    A
Zalm met fijne groentjesA

Zalm met fijne groentjes

Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 600 g zalmfilet
  • 6 wortelen
  • 3 stengels witte selder
  • 1 courgette
  • 600 g krieltjes
  • 2 dl room
  • 1 bokaal visfond
  • 3 el olijfolie
  • 20 g boter
  • 1/2 bosje bieslook
  • peper
  • 600 g zalmfilet
  • 6 wortelen
  • 3 stengels witte selder
  • 1 courgette
  • 600 g krieltjes
  • 2 dl room
  • 1 bokaal visfond
  • 3 el olijfolie
  • 20 g boter
  • 1/2 bosje bieslook
  • peper

Begin met koken

: 25 min.
1
Schil de krieltjes en kook ze ± 12 min.
2
Snijd de selder, de courgette en de wortelen in brunoise (kleine blokjes). Fruit ze 5 min in een sauteerpan met de olijfolie, voeg de visfond toe en laat 5 min pruttelen.
3
Snijd de zalm in 4 stukken en bak hem 1 min per kant goudbruin op een vrij hoog vuur, in een pan met de gesmolten boter. Breng op smaak en haal van het vuur. Laat 2 min rusten.
4
Giet de room op de fijne groentjes en laat nog 2 min pruttelen. Voeg de gehakte bieslook toe en breng verder op smaak.
1
Schil de krieltjes en kook ze ± 12 min.
2
Snijd de selder, de courgette en de wortelen in brunoise (kleine blokjes). Fruit ze 5 min in een sauteerpan met de olijfolie, voeg de visfond toe en laat 5 min pruttelen.
3
Snijd de zalm in 4 stukken en bak hem 1 min per kant goudbruin op een vrij hoog vuur, in een pan met de gesmolten boter. Breng op smaak en haal van het vuur. Laat 2 min rusten.
4
Giet de room op de fijne groentjes en laat nog 2 min pruttelen. Voeg de gehakte bieslook toe en breng verder op smaak.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 506; energie (kCal): 122; vetten (g): 8,2; verzadigde vetten (g): 2,9; koolhydraten (g): 6; suikers (g): 1,8; vezels (g): ; eiwitten (g): 5,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 788,73
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 506; energie (kCal): 122; vetten (g): 8,2; verzadigde vetten (g): 2,9; koolhydraten (g): 6; suikers (g): 1,8; vezels (g): ; eiwitten (g): 5,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 788,73
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Moederdag,Romantisch diner
Diner
Lente,Zomer
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Zalmfilet | Belle-Vue

Gabriel

Zalmfilet | Belle-Vue

+/- 650 gr

+/-€20,79

Wortelen Bos | Verpakt

Delhaize

Wortelen Bos | Verpakt

1 st

€2,19

Groene selder | Verpakt per stuk | Cat1

Delhaize

Groene selder | Verpakt per stuk | Cat1

1 st

€1,59

Courgette | 1Stuk

Delhaize

Courgette | 1Stuk

1 st

€0,99

Mini | kriel 500g

Delhaize

Mini | kriel 500g

2 × 500 gr

€3,78

Room  35%

Delhaize

Room 35%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,91

Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes

Knorr

Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes

12 x 10 gr

€2,99

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Bieslook | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Bieslook | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
+/-€37,28