1
Snijd de tofoe in blokjes. Hak het chilipepertje en de lente-ui fijn.
2
Maak de marinade: meng de sojasaus met het citroensap. Schil en rasp het blokje gember en vang het sap op. Voeg het sap toe aan de marinade. Laat de blokjes tofoe er± 30 min. in marineren.
3
Maak de dressing: meng de tahin en het citroensap onder de yoghurt en kruid bij met peper, zout en Espelettepeper.
4
Bak de tofoe samen met de marinade in een pan en laat inkoken op een middelhoog vuur totdat de tofoe gekaramelliseerd is. Voeg de honing toe en laat even verder karamelliseren.
5
Snijd de courgettes en wortelen in fijne reepjes en bak enkele minuten in een pan met de olijfolie.
6
Hak de amandelen grof met een mes.
7
Kook de rijst en de linzen volgens de instructies op de verpakking. Laat ze uitlekken en afkoelen. Breng ze daarna op smaak met olijfolie, peper en zout.
8
Verdeel de tofoe, de groenten, de rijst en de linzen over de bowls.
9
Werk af met de grofgehakte amandelen, de lente-ui, zeste van citroen, het fijngehakte chilipepertje, de rucola en de korianderblaadjes en dien op met de dressing.
1
Snijd de tofoe in blokjes. Hak het chilipepertje en de lente-ui fijn.
2
Maak de marinade: meng de sojasaus met het citroensap. Schil en rasp het blokje gember en vang het sap op. Voeg het sap toe aan de marinade. Laat de blokjes tofoe er± 30 min. in marineren.
3
Maak de dressing: meng de tahin en het citroensap onder de yoghurt en kruid bij met peper, zout en Espelettepeper.
4
Bak de tofoe samen met de marinade in een pan en laat inkoken op een middelhoog vuur totdat de tofoe gekaramelliseerd is. Voeg de honing toe en laat even verder karamelliseren.
5
Snijd de courgettes en wortelen in fijne reepjes en bak enkele minuten in een pan met de olijfolie.
6
Hak de amandelen grof met een mes.
7
Kook de rijst en de linzen volgens de instructies op de verpakking. Laat ze uitlekken en afkoelen. Breng ze daarna op smaak met olijfolie, peper en zout.
8
Verdeel de tofoe, de groenten, de rijst en de linzen over de bowls.
9
Werk af met de grofgehakte amandelen, de lente-ui, zeste van citroen, het fijngehakte chilipepertje, de rucola en de korianderblaadjes en dien op met de dressing.