Recept zoekresultatenWok met garnalen, groenten en gemberpasta
Delhaize logo
  • Wok met garnalen, groenten en gemberpasta
    A

Wok met garnalen, groenten en gemberpasta

door Jeroen De Pauw
Wok met garnalen, groenten en gemberpastaA
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 450 g diepgevroren gepelde garnaalstaarten (21/25)
  • 1 gele paprika
  • 2 wortelen
  • 200 g extra fijne sperziebonen
  • 3 lente-uitjes
  • 110 g groene-aspergepunten
  • 250 g sojascheuten
  • 1 bokaal (220 g) bamboescheuten
  • 1/2 bussel koriander
  • 4 takjes tijm
  • 2 el agavesiroop
  • 6 el sojasaus
  • 2 el Chinese wokolie
  • 4 teentjes knoflook (voor de gemberpasta)
  • 350 g gember (voor de gemberpasta)
  • 2 rode pepers (voor de gemberpasta)
  • 75 g citroengras (voor de gemberpasta)
  • 1,5 dl Chinese wokolie (voor de gemberpasta)
  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 450 g diepgevroren gepelde garnaalstaarten (21/25)
  • 1 gele paprika
  • 2 wortelen
  • 200 g extra fijne sperziebonen
  • 3 lente-uitjes
  • 110 g groene-aspergepunten
  • 250 g sojascheuten
  • 1 bokaal (220 g) bamboescheuten
  • 1/2 bussel koriander
  • 4 takjes tijm
  • 2 el agavesiroop
  • 6 el sojasaus
  • 2 el Chinese wokolie
  • 4 teentjes knoflook (voor de gemberpasta)
  • 350 g gember (voor de gemberpasta)

Begin met koken

: 35 min. + 10 min. kooktijd
1
Gemberpasta: hak de geschilde gember, de teentjes knoflook, de citroengrasstengels (zonder de 2 buitenste lagen) en de ontpitte rode pepers grof. Mix alles kort in de beker van de hakmolen. Giet er de olie in meerdere keren bij en mix tot een homogene pasta.
2
Kook de sperziebonen 2 min. in kokend gezouten water en dompel ze in koud water. Ontpit de 2 soorten paprika’s en snijd ze in reepjes. Snijd de wortelen in dunne lange plakjes. Kort de asperges lichtjes in.
3
Maak een kleine insnijding in het brede deel van de ontdooide garnaalstaarten (ze zullen tijdens het bakken mooi openvallen). Fruit ze op een vrij hoog vuur, in een wok met 1 el olie en 1 à 2 el gemberpasta, naar eigen smaak. Voeg de gehakte tijm en de goed uitgelekte bamboescheuten toe. Overgiet met 1 dl water en de helft van de sojasaus zodra alles mooi gekleurd is. Laat 2 min. pruttelen en doe alles in een schaal.
4
Voeg 1 el olie toe in de wok en fruit de groenten op een vrij hoog vuur. Meng er na 2 min. de agavesiroop en de helft van de sojasaus onder. Schep de bereiding met de garnalen opnieuw in de wok, samen met de gesnipperde lente-uitjes en de sojascheuten. Meng nog 1 min. en breng verder op smaak met de rest van de sojasaus.
5
Dien heel warm op en werk af met koriander.
1
Gemberpasta: hak de geschilde gember, de teentjes knoflook, de citroengrasstengels (zonder de 2 buitenste lagen) en de ontpitte rode pepers grof. Mix alles kort in de beker van de hakmolen. Giet er de olie in meerdere keren bij en mix tot een homogene pasta.
2
Kook de sperziebonen 2 min. in kokend gezouten water en dompel ze in koud water. Ontpit de 2 soorten paprika’s en snijd ze in reepjes. Snijd de wortelen in dunne lange plakjes. Kort de asperges lichtjes in.
3
Maak een kleine insnijding in het brede deel van de ontdooide garnaalstaarten (ze zullen tijdens het bakken mooi openvallen). Fruit ze op een vrij hoog vuur, in een wok met 1 el olie en 1 à 2 el gemberpasta, naar eigen smaak. Voeg de gehakte tijm en de goed uitgelekte bamboescheuten toe. Overgiet met 1 dl water en de helft van de sojasaus zodra alles mooi gekleurd is. Laat 2 min. pruttelen en doe alles in een schaal.
4
Voeg 1 el olie toe in de wok en fruit de groenten op een vrij hoog vuur. Meng er na 2 min. de agavesiroop en de helft van de sojasaus onder. Schep de bereiding met de garnalen opnieuw in de wok, samen met de gesnipperde lente-uitjes en de sojascheuten. Meng nog 1 min. en breng verder op smaak met de rest van de sojasaus.
5
Dien heel warm op en werk af met koriander.
Nutritionele informatie
A
Per 100g: Energie: 97 kcal - Vetten: 5,9 g - Koolhydraten: 6,3 g - Vezels: 2 g - Eiwitten: 4,1 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 97 kcal - Vetten: 5,9 g - Koolhydraten: 6,3 g - Vezels: 2 g - Eiwitten: 4,1 g
Aziatisch
Lactose vrij
Less waste
Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Rode | Argent. | Gar
Delhaize Rode | Argent. | Gar
450 gr
2de tegen -50%
  • frozen.external.af58c8a6.svg
9
95
Paprika | Geel
Delhaize Paprika | Geel
1 st
1
19
Wortelen | Bos | Verpakt
Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
1 st
2
19
Sperziebonen | Fijn | Gebroken
Hak Sperziebonen | Fijn | Gebroken
2 × 185 gr
1
59
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
99
Groene asperges | Mini
Delhaize Groene asperges | Mini
110 gr
4
49
Gepekelde sojascheuten
Delhaize Gepekelde sojascheuten
2 × 200 gr
2
09
Bamboescheuten in water | Gesneden
Delhaize Bamboescheuten in water | Gesneden
120 gr
1
85
Kruiden | Koriander | Blaadjes
Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
10 gr
2
95
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Siroop | Agave | Bio
Kazidomi Siroop | Agave | Bio
25 cl
Bio
    3
    59
    Saus | Soja
    Suzi Wan Saus | Soja
    14,3 cl
    2+1 gratis
    4
    15
    Olie | Wok
    Conimex Olie | Wok
    50 cl
    2+2 gratis
    6
    19
    Knoflook | Netje
    Delhaize Knoflook | Netje
    250 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    49
    Kruiden | Gember | Gemalen
    Santa Maria Kruiden | Gember | Gemalen
    13 × 28 gr
    3
    35
    Rode pepers | Verpakt
    Delhaize Rode pepers | Verpakt
    50 gr
    1
    35
    Citroengras | Verpakt
    Delhaize Citroengras | Verpakt
    75 gr
    2
    29
    Zoete puntpaprika | Mix
    Delhaize Zoete puntpaprika | Mix
    2 × 250 gr
    2
    99
    Totaal:
    €102,05