Hak de ansjovisfilets grof. Doe ze in een hoge, smalle beker en voeg het ei, de goed uitgelekte tonijn, het sap van de citroen, de mosterd, de kappertjes en de olie toe. Dompel een staafmixer in de beker en mix 4 à 5 sec. op de bodem om het ei te emulgeren. Trek de mixer dan heel langzaam omhoog, terwijl je van beneden naar boven beweegt (een super trucje om je saus in enkele seconden te monteren!). Breng verder op smaak en voeg naar eigen smaak Espelettepeper toe.
2
Verdeel enkele el saus over de bodem van een groot bord. Maak de witloofblaadjes los en stapel ze als een piramide bovenop de saus. Werk af met gesnipperde bieslook en fijngeraspte parmigiano à volonté. Geniet van het aperitief!
1
Hak de ansjovisfilets grof. Doe ze in een hoge, smalle beker en voeg het ei, de goed uitgelekte tonijn, het sap van de citroen, de mosterd, de kappertjes en de olie toe. Dompel een staafmixer in de beker en mix 4 à 5 sec. op de bodem om het ei te emulgeren. Trek de mixer dan heel langzaam omhoog, terwijl je van beneden naar boven beweegt (een super trucje om je saus in enkele seconden te monteren!). Breng verder op smaak en voeg naar eigen smaak Espelettepeper toe.
2
Verdeel enkele el saus over de bodem van een groot bord. Maak de witloofblaadjes los en stapel ze als een piramide bovenop de saus. Werk af met gesnipperde bieslook en fijngeraspte parmigiano à volonté. Geniet van het aperitief!
Nutritionele informatie
Per 100 g: Energie: 269 kcal - Vetten: 24,6 g - Koolhydraten: 1,1 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 10,7 g
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Nutritionele informatie
Per 100 g: Energie: 269 kcal - Vetten: 24,6 g - Koolhydraten: 1,1 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 10,7 g