Recept zoekresultatenLinzensalade met gegrilde zalm
Recept zoekresultatenLinzensalade met gegrilde zalm
  • Linzensalade met gegrilde zalm
    Nutri-Score A

Linzensalade met gegrilde zalm

Linzensalade met gegrilde zalmA
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 500 g zalmfilets zonder vel
  • 500 g kerstomaten
  • 1 sjalot
  • 2 blikken linzen (400 g)
  • 1 citroen
  • 6 takjes krulpeterselie
  • 120 g extra fijne augurken op azijn
  • 1 el mosterd
  • 1 dl zonnebloemolie
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 500 g zalmfilets zonder vel
  • 500 g kerstomaten
  • 1 sjalot
  • 2 blikken linzen (400 g)
  • 1 citroen
  • 6 takjes krulpeterselie
  • 120 g extra fijne augurken op azijn
  • 1 el mosterd
  • 1 dl zonnebloemolie
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 15 min.
  1. 1
    Hak het sjalotje en de peterselie heel fijn. Doe ze in een kleine bokaal met de mosterd, het sap van ½ citroen, peper, zout en de zonnebloemolie. Sluit de bokaal en schud krachtig. (Voeg eventueel ook een beetje bieslook toe als je er in huis hebt).
  2. 2
    Warm een antiaanbakpan op, zonder toevoeging van vetstof. Snijd de zalm in 4 porties. Smeer ze in met olijfolie en schroei ze op een hoog vuur 1 min. per kant dicht in de hete braadpan. Haal van het vuur, zet het deksel op de pan en laat 2 min. rusten. Kruid met peper en zout.
  3. 3
    Spoel de linzen onder koud water en doe ze in een slakom. Voeg de gehalveerde kerstomaten toe en de augurken in kleine schijfjes. Meng er de vinaigrette onder.
  4. 4
    Leg de stukken zalm op de salade en serveer met citroenpartjes. Geef er eventueel ook brood bij.
  1. 1
    Hak het sjalotje en de peterselie heel fijn. Doe ze in een kleine bokaal met de mosterd, het sap van ½ citroen, peper, zout en de zonnebloemolie. Sluit de bokaal en schud krachtig. (Voeg eventueel ook een beetje bieslook toe als je er in huis hebt).
  2. 2
    Warm een antiaanbakpan op, zonder toevoeging van vetstof. Snijd de zalm in 4 porties. Smeer ze in met olijfolie en schroei ze op een hoog vuur 1 min. per kant dicht in de hete braadpan. Haal van het vuur, zet het deksel op de pan en laat 2 min. rusten. Kruid met peper en zout.
  3. 3
    Spoel de linzen onder koud water en doe ze in een slakom. Voeg de gehalveerde kerstomaten toe en de augurken in kleine schijfjes. Meng er de vinaigrette onder.
  4. 4
    Leg de stukken zalm op de salade en serveer met citroenpartjes. Geef er eventueel ook brood bij.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 133 kcal - Vetten: 8 g - Koolhydraten: 6,1 g - Vezels: 1,8 g - Eiwitten: 7,9 g
Gluten vrij
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Delhaize Citroenen
    500 gr

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Gabriel Zalmfilet | Belle-vue
    +/- 650 gr
    +/-€
    25
    99
  • Delhaize Kerstomaten | Mix
    2 × 250 gr
    3 voor €5
    2
    59
  • Delhaize Sjalot | Ui | Netje
    500 gr
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    1
    05
  • Bonduelle Linzen
    130 gr
    3+1 gratis
    1
    89
  • Santa Maria Kruiden | Peterselie
    8 gr
    -10% voor 3
    2
    95
  • Delhaize Augurken | Azijn | Extra fijn
    210 gr
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    1
    09
  • Delhaize Zonnebloemolie | Bio
    50 cl
    Bio
      3
      39
    • Reeds in je keuken

    • Delhaize Mosterd | Zacht | Squeeze
      300 gr
      1
      39
    • Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
      5
      39
    • Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
      35 gr
      -10% voor 3
      4
      29
    • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
      140 gr
      -10% voor 3
      6
      35

    Totaal:

    +/-€41,54