Recept zoekresultatenLinzensalade met gegrilde zalm
Delhaize logo
  • Linzensalade met gegrilde zalm
    A
Linzensalade met gegrilde zalmA

Linzensalade met gegrilde zalm

Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 500 g zalmfilets zonder vel
  • 500 g kerstomaten
  • 1 sjalot
  • 2 blikken linzen (400 g)
  • 1 citroen
  • 6 takjes krulpeterselie
  • 120 g extra fijne augurken op azijn
  • 1 el mosterd
  • 1 dl zonnebloemolie
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 500 g zalmfilets zonder vel
  • 500 g kerstomaten
  • 1 sjalot
  • 2 blikken linzen (400 g)
  • 1 citroen
  • 6 takjes krulpeterselie
  • 120 g extra fijne augurken op azijn
  • 1 el mosterd
  • 1 dl zonnebloemolie
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 15 min.
1
Hak het sjalotje en de peterselie heel fijn. Doe ze in een kleine bokaal met de mosterd, het sap van ½ citroen, peper, zout en de zonnebloemolie. Sluit de bokaal en schud krachtig. (Voeg eventueel ook een beetje bieslook toe als je er in huis hebt).
2
Warm een antiaanbakpan op, zonder toevoeging van vetstof. Snijd de zalm in 4 porties. Smeer ze in met olijfolie en schroei ze op een hoog vuur 1 min. per kant dicht in de hete braadpan. Haal van het vuur, zet het deksel op de pan en laat 2 min. rusten. Kruid met peper en zout.
3
Spoel de linzen onder koud water en doe ze in een slakom. Voeg de gehalveerde kerstomaten toe en de augurken in kleine schijfjes. Meng er de vinaigrette onder.
4
Leg de stukken zalm op de salade en serveer met citroenpartjes. Geef er eventueel ook brood bij.
1
Hak het sjalotje en de peterselie heel fijn. Doe ze in een kleine bokaal met de mosterd, het sap van ½ citroen, peper, zout en de zonnebloemolie. Sluit de bokaal en schud krachtig. (Voeg eventueel ook een beetje bieslook toe als je er in huis hebt).
2
Warm een antiaanbakpan op, zonder toevoeging van vetstof. Snijd de zalm in 4 porties. Smeer ze in met olijfolie en schroei ze op een hoog vuur 1 min. per kant dicht in de hete braadpan. Haal van het vuur, zet het deksel op de pan en laat 2 min. rusten. Kruid met peper en zout.
3
Spoel de linzen onder koud water en doe ze in een slakom. Voeg de gehalveerde kerstomaten toe en de augurken in kleine schijfjes. Meng er de vinaigrette onder.
4
Leg de stukken zalm op de salade en serveer met citroenpartjes. Geef er eventueel ook brood bij.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 133 kcal - Vetten: 8 g - Koolhydraten: 6,1 g - Vezels: 1,8 g - Eiwitten: 7,9 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 133 kcal - Vetten: 8 g - Koolhydraten: 6,1 g - Vezels: 1,8 g - Eiwitten: 7,9 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Zalm | Natuur | Warmgerookt

Delhaize

Zalm | Natuur | Warmgerookt

2 × 250 gr

€17,58

Kerstomaat | rood

Delhaize

Kerstomaat | rood

500 gr

€3,39

Sjalotten | Verpakt | Bio

Delhaize

Sjalotten | Verpakt | Bio

500 gr

Bio

€4,39

Linzen

Bonduelle

Linzen

130 gr

€1,79

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Augurken | Azijn | Extra fijn

Delhaize

Augurken | Azijn | Extra fijn

210 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Olie | Zonnebloem

Delhaize

Olie | Zonnebloem

1 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,19

Reeds in je keuken

Mosterd

Bister

Mosterd

250 gr

€1,85

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

50 cl

€6,55

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€32,57