Recept zoekresultatenVolkoren rijst met vis
Recept zoekresultatenVolkoren rijst met vis
Delhaize logo
  • Volkoren rijst met vis
    Nutri-Score A

Volkoren rijst met vis

Volkoren rijst met visA
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 300 g volkoren rijst
  • 500 g kabeljauwhaasje
  • 1 broccoli
  • 3 lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 vellen nori
  • 1 el sesamolie
  • 1 el sojasaus
  • 1 el sesamzaadjes
  • 2 e.l. olijfolie
  • peper
  • 300 g volkoren rijst
  • 500 g kabeljauwhaasje
  • 1 broccoli
  • 3 lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 vellen nori
  • 1 el sesamolie
  • 1 el sojasaus
  • 1 el sesamzaadjes
  • 2 e.l. olijfolie
  • peper

Begin met koken

: 30 min
1
Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.
2
Snijd roosjes van de broccoli en stoom ze half gaar. Laat ze afkoelen in ijskoud water zodat ze hun kleur behouden.
3
Pel het teentje knoflook en snipper fijn. Zet een pan op het vuur met de helft van de olijfolie en de knoflook. Leg de kabeljauw erbij en bak gedurende 2 à 3 min aan elke kant zodat de vis nog stevig maar mooi doorbakken is.
4
Zet ondertussen nog een pan op het vuur met de rest van de olijfolie en bak de rijst en de broccoli erin op. Maak de lente-uitjes schoon en snijd in ringetjes. Knip de norivellen met een schaar fijn en voeg toe samen met de lenteuitjes, de sesamolie, sojasaus en de sesamzaadjes. Kruid met peper en meng voorzichtig.
5
Breek de vis over de rijst en serveer meteen.
1
Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.
2
Snijd roosjes van de broccoli en stoom ze half gaar. Laat ze afkoelen in ijskoud water zodat ze hun kleur behouden.
3
Pel het teentje knoflook en snipper fijn. Zet een pan op het vuur met de helft van de olijfolie en de knoflook. Leg de kabeljauw erbij en bak gedurende 2 à 3 min aan elke kant zodat de vis nog stevig maar mooi doorbakken is.
4
Zet ondertussen nog een pan op het vuur met de rest van de olijfolie en bak de rijst en de broccoli erin op. Maak de lente-uitjes schoon en snijd in ringetjes. Knip de norivellen met een schaar fijn en voeg toe samen met de lenteuitjes, de sesamolie, sojasaus en de sesamzaadjes. Kruid met peper en meng voorzichtig.
5
Breek de vis over de rijst en serveer meteen.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 549; energie (kCal): 130; vetten (g): 3,3; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 16,3; suikers (g): 0,9; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 8,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 509,6
Gluten vrij
Moederdag
Diner
Lente,Zomer
Hoofdgerecht