Recept zoekresultatenSobanoedels met kip
Recept zoekresultatenSobanoedels met kip
  • Sobanoedels met kip
    Nutri-Score A

Sobanoedels met kip

Sobanoedels met kipA
Makkelijk
30-60 min.
2/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 400 g kippenborstfilets
  • 150 g tofu
  • 220 g peulerwten
  • 8 lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 4 cm gember
  • 400 g sobanoedels
  • 2 el fish sauce
  • 2 el sojasaus
  • 2 e.l. olijfolie
  • peper
  • 1/2 kl kurkuma (voor de bouillon)
  • 1 snuifje kurkuma (voor de kip)
  • 8 dl water
  • 400 g kippenborstfilets
  • 150 g tofu
  • 220 g peulerwten
  • 8 lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 4 cm gember
  • 400 g sobanoedels
  • 2 el fish sauce
  • 2 el sojasaus
  • 2 e.l. olijfolie
  • peper
  • 1/2 kl kurkuma (voor de bouillon)
  • 1 snuifje kurkuma (voor de kip)
  • 8 dl water

Begin met koken

: 30 min
  1. 1
    Schil de gember. Pel de knoflook en hak grof samen met de gember. Maak de lente-uitjes schoon en snijd in ringen, houd een handvol ringetjes apart voor de afwerking.
  2. 2
    Zet een pan op het vuur met de sojasaus, de fish sauce, de gember, de knoflook, de lente-ui en de kurkuma. Giet er het water bij en breng aan de kook. Laat 15 minuten pruttelen op een zacht vuur.
  3. 3
    Haal van het vuur en giet de bouillon door een zeef. Zet even apart.
  4. 4
    Snijd de kip in blokjes. Kruid met peper en zout en bak ze mooi goudbruin en gaar in wat olijfolie. Kruid met kurkuma.
  5. 5
    Kook de sobanoedels gaar volgens de instructies op de verpakking.
  6. 6
    Breng water aan de kook en dompel de peulerwten erin gedurende 2 à 3 minuten. Koel ze af onder ijswater om het kookproces te stoppen en de kleur te bewaren. Bak ze kort op in wat olijfolie.
  7. 7
    Laat de tofu zorgvuldig uitlekken en snijd in blokjes.
  8. 8
    Verdeel de sobanoedels over diepe kommen, schik er de kip, de blokjes tofu en de peultjes op en giet dan de zelfgemaakte bouillon erover.
  9. 9
    Werk af met wat lente-ui.
  1. 1
    Schil de gember. Pel de knoflook en hak grof samen met de gember. Maak de lente-uitjes schoon en snijd in ringen, houd een handvol ringetjes apart voor de afwerking.
  2. 2
    Zet een pan op het vuur met de sojasaus, de fish sauce, de gember, de knoflook, de lente-ui en de kurkuma. Giet er het water bij en breng aan de kook. Laat 15 minuten pruttelen op een zacht vuur.
  3. 3
    Haal van het vuur en giet de bouillon door een zeef. Zet even apart.
  4. 4
    Snijd de kip in blokjes. Kruid met peper en zout en bak ze mooi goudbruin en gaar in wat olijfolie. Kruid met kurkuma.
  5. 5
    Kook de sobanoedels gaar volgens de instructies op de verpakking.
  6. 6
    Breng water aan de kook en dompel de peulerwten erin gedurende 2 à 3 minuten. Koel ze af onder ijswater om het kookproces te stoppen en de kleur te bewaren. Bak ze kort op in wat olijfolie.
  7. 7
    Laat de tofu zorgvuldig uitlekken en snijd in blokjes.
  8. 8
    Verdeel de sobanoedels over diepe kommen, schik er de kip, de blokjes tofu en de peultjes op en giet dan de zelfgemaakte bouillon erover.
  9. 9
    Werk af met wat lente-ui.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 375; energie (kCal): 90; vetten (g): 1,8; verzadigde vetten (g): 0,3; koolhydraten (g): 11,5; suikers (g): 1,1; vezels (g): ; eiwitten (g): 6,8; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 643,59
Aziatisch
Lactose vrij
Moederdag,Vaderdag
Diner
Lente,Herfst
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Delhaize Peulen
    200 gr

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Nuoc mam saus
    2 el

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Delhaize Kippen | borstfilet
    +/- 1 kg
    1+1 gratis
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    +/-€
    9
    99
  • Delhaize Tofu | Gehakt | Vegan | Bio
    180 gr
    Bio
      2
      59
    • Delhaize Jonge uien | Bussel
      1 st
      1
      09
    • Santa Maria Kruiden | Gember | Gemalen
      28 gr
      -10% voor 3
      3
      35
    • So Thai Noedels | Rijst
      400 gr
      4
      89
    • Suzi Wan Saus | Soja
      14,3 cl
      4
      15
    • Santa Maria Kruiden | Kurkuma | Gemalen
      35 gr
      -10% voor 3
      3
      55
    • Reeds in je keuken

    • Delhaize Lookbol | Netje
      75 gr
      1
      79
    • Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
      5
      39
    • Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
      35 gr
      -10% voor 3
      4
      29
    • Vittel Natuurlijk mineraalwater | niet bruisend
      8 x 33 cl
      -33.33% voor 3
      6
      55

    Totaal:

    +/-€29,61