Recept zoekresultatenAmeijoas com pimenta malagueta (tapijtschelpen met chilipeper)
Recept zoekresultatenAmeijoas com pimenta malagueta (tapijtschelpen met chilipeper)
Delhaize logo
  • Ameijoas com pimenta malagueta (tapijtschelpen met chilipeper)
    Nutri-Score A

Ameijoas com pimenta malagueta (tapijtschelpen met chilipeper)

Ameijoas com pimenta malagueta (tapijtschelpen met chilipeper)A
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 1 citroen
  • 2 el fijngehakte verse koriander
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 e.l. olijfolie
  • peper
  • 3 keer een handvol zout
  • 1 kg tapijtschelpen of andere schelpdieren naar keuze
  • 1 rode peper
  • 2 blaadjes verse laurier
  • 5 cl droge witte wijn
  • 1 citroen
  • 2 el fijngehakte verse koriander
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 e.l. olijfolie
  • peper
  • 3 keer een handvol zout
  • 1 kg tapijtschelpen of andere schelpdieren naar keuze
  • 1 rode peper
  • 2 blaadjes verse laurier
  • 5 cl droge witte wijn

Begin met koken

: 15 min. + 1u30 weektijd
  1. 1
    Laat de tapijtschelpen 30 minuten weken in een grote hoeveelheid koud water gemengd met 1/3 van het zout. Giet af, spoel met opnieuw 1/3 van het zout en herhaal alles nog 2 keer (in totaal 1u30 weken).
  2. 2
    Snij de chilipeper(s) overlangs doormidden, verwijder de zaadjes en snij verder in fijne reepjes. Pers de knoflook. Verwarm de olijfolie in een grote sauteuse en fruit de chilipeper en de look 5 minuten op zacht vuur. 
  3. 3
    Voeg de tapijtschelpen toe, de wijn en de laurierblaadjes. Dek af en breng aan de kook, schud de pan af en toe op.
  4. 4
    Neem van het vuur wanneer alle schelpen open zijn. Verdeel de schelpen met het kookvocht over warme kommen. Bestrooi met gehakte koriander en werk af met een partje citroen.
  5. 5
    Serveer meteen met brood.
  1. 1
    Laat de tapijtschelpen 30 minuten weken in een grote hoeveelheid koud water gemengd met 1/3 van het zout. Giet af, spoel met opnieuw 1/3 van het zout en herhaal alles nog 2 keer (in totaal 1u30 weken).
  2. 2
    Snij de chilipeper(s) overlangs doormidden, verwijder de zaadjes en snij verder in fijne reepjes. Pers de knoflook. Verwarm de olijfolie in een grote sauteuse en fruit de chilipeper en de look 5 minuten op zacht vuur. 
  3. 3
    Voeg de tapijtschelpen toe, de wijn en de laurierblaadjes. Dek af en breng aan de kook, schud de pan af en toe op.
  4. 4
    Neem van het vuur wanneer alle schelpen open zijn. Verdeel de schelpen met het kookvocht over warme kommen. Bestrooi met gehakte koriander en werk af met een partje citroen.
  5. 5
    Serveer meteen met brood.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 409; energie (kCal): 98; vetten (g): 4,9; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 4,1; suikers (g): 0,4; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 8,4; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 299,88
Spaans
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Delhaize Citroen | 1 st
    1 st

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
    10 gr
    -10% voor 3
    2
    95
  • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    -10% voor 3
    6
    35
  • Delhaize Vongole
    2 × 500 gr
    11
    99
  • Franks Saus | Red hot origine
    160 gr
    3
    39
  • Santa Maria Kruiden | Laurierblaadjes
    2 × 4 gr
    -10% voor 3
    2
    15
  • Condado Real Castilla y Léon
    75 cl
    2+1 gratis
    4
    99
  • Reeds in je keuken

  • Delhaize Look | Netje | Bio
    100 gr
    Bio
      1
      29
    • Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
      5
      39
    • Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
      35 gr
      -10% voor 3
      4
      29

    Totaal:

    €45,96