Delhaize logo
  • Vol-au-vent
    B

Vol-au-vent

door Seppe Nobels
Vol-au-ventB
Gemiddeld
> 60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 hoevekip
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 preistok
  • 2 wortelen
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook, gekneusd
  • 2 blaadjes laurier
  • 4 takjes tijm
  • 3 jeneverbessen
  • 1 kl peperbollen
  • 3 kruidnagels
  • 400 g kalfsgehakt
  • 2 eieren
  • 2 el paneermeel
  • nootmuskaat
  • peper
  • 250 g gemengde paddenstoelen (Parijse champignons, kastanjechampignons, shiitake…)
  • 40 g boter
  • 60 g bloem
  • 1 mespunt Espelettepeper
  • 2 vierkante velletjes bladerdeeg
  • 1 eierdooier
  • 2 dl mousselinesaus
  • 1 bussel veldsla
  • bottarga van ei (optioneel)
  • aardappelpuree
  • 1 hoevekip
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 preistok
  • 2 wortelen
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook, gekneusd
  • 2 blaadjes laurier
  • 4 takjes tijm
  • 3 jeneverbessen
  • 1 kl peperbollen
  • 3 kruidnagels
  • 400 g kalfsgehakt
  • 2 eieren
  • 2 el paneermeel
  • nootmuskaat

Begin met koken

: 1 u. 25 min. + 1 u. kooktijd
1
Breng gezouten water aan de kook. Leg er de kip in. Haal ze eruit zodra het water opnieuw kookt.
2
Maak de selderij, de prei, de wortelen en de uien schoon en snijd ze in grote stukken.
3
Doe de kip in een kookpot met de selderij, de prei, de wortelen, de uien, de knoflook, de laurier, de tijm, de jeneverbessen, de peperbollen, de kruidnagels en een flinke snuif zout. Breng aan de kook.
4
Laat de kip 1 uur garen onder deksel op een zacht vuur.
5
Haal de kip uit het kookvocht. Laat ze uitlekken. Zeef de bouillon en houd apart.
6
Meng het kalfsgehakt met de eieren en het paneermeel. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Rol balletjes van het gehakt en kook ze gaar in de bouillon.
7
Borstel de champignons schoon. Halveer de grootste exemplaren. Pocheer ze met de gehaktballetjes in de bouillon.
8
Haal de balletjes en de champignons uit de bouillon. Haal het vlees van de kip.
9
Smelt de boter en roer er de bloem door. Giet er bouillon bij en laat indikken tot saus. Kruid met peper, zout en een mespunt piment d’Espelette.
10
Verwarm de oven voor op 185 °C.
11
Snijd het bladerdeeg in tweeën. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop de eierdooier los met wat water. Leg de plakjes bladerdeeg op de bakplaat en bestrijk ze met de eierdooier. Bak het bladerdeeg 18 minuten in de voorverwarmde oven.
12
Schep de vol-au-vent over het bladerdeeg. Doe er wat mousselinesaus over. Werk af met veldsla en bottarga van ei.
13
Geef er aardappelpuree bij.
1
Breng gezouten water aan de kook. Leg er de kip in. Haal ze eruit zodra het water opnieuw kookt.
2
Maak de selderij, de prei, de wortelen en de uien schoon en snijd ze in grote stukken.
3
Doe de kip in een kookpot met de selderij, de prei, de wortelen, de uien, de knoflook, de laurier, de tijm, de jeneverbessen, de peperbollen, de kruidnagels en een flinke snuif zout. Breng aan de kook.
4
Laat de kip 1 uur garen onder deksel op een zacht vuur.
5
Haal de kip uit het kookvocht. Laat ze uitlekken. Zeef de bouillon en houd apart.
6
Meng het kalfsgehakt met de eieren en het paneermeel. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Rol balletjes van het gehakt en kook ze gaar in de bouillon.
7
Borstel de champignons schoon. Halveer de grootste exemplaren. Pocheer ze met de gehaktballetjes in de bouillon.
8
Haal de balletjes en de champignons uit de bouillon. Haal het vlees van de kip.
9
Smelt de boter en roer er de bloem door. Giet er bouillon bij en laat indikken tot saus. Kruid met peper, zout en een mespunt piment d’Espelette.
10
Verwarm de oven voor op 185 °C.
11
Snijd het bladerdeeg in tweeën. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop de eierdooier los met wat water. Leg de plakjes bladerdeeg op de bakplaat en bestrijk ze met de eierdooier. Bak het bladerdeeg 18 minuten in de voorverwarmde oven.
12
Schep de vol-au-vent over het bladerdeeg. Doe er wat mousselinesaus over. Werk af met veldsla en bottarga van ei.
13
Geef er aardappelpuree bij.
Nutritionele informatie
B
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Gehakt | Kalfs
+/- 279 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Piment d'espelette
1 mespunt

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Knoflook

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Braadkip | Halal
Delhaize Braadkip | Halal
+/- 1,15 kg
+/-€
5
85
Groene selder | Verpakt
Delhaize Groene selder | Verpakt
1 st
1
55
Preibundel
Delhaize Preibundel
1 st
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49
Wortelen | Bos | Verpakt
Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
1 st
2
19
Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Kruiden | Laurierblaadjes
Santa Maria Kruiden | Laurierblaadjes
2 × 4 gr
2
15
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Kruiden | Jeneverbessen
Santa Maria Kruiden | Jeneverbessen
21 gr
4
59
Kruiden | Roze peperbollen
Santa Maria Kruiden | Roze peperbollen
21 gr
4
65
Kruiden | Kruidnagel
Santa Maria Kruiden | Kruidnagel
24 gr
5
89
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Paneermeel
Anco Paneermeel
200 gr
0
67
Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
35 gr
4
99
Witte champignons | Belgisch
Delhaize Witte champignons | Belgisch
250 gr
1
49
Boter | Zacht
Paysan Breton Boter | Zacht
125 gr
2
59
Bladerdeeg | Vers | Zuiver boter
Delhaize Bladerdeeg | Vers | Zuiver boter
230 gr
1
95
Mayonaise
Pauwels Mayonaise
245 gr
2
45
Veldsla
Delhaize Veldsla
45 gr
0
99
Ovenschotel | Bloemkool-Puree
Delhaize Ovenschotel | Bloemkool-Puree
1 kg
2de tegen -50%
8
99

Reeds in je keuken

Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
39
Totaal:
+/-€60,60