Recept zoekresultatenClafoutis met geitenkaas, yoghurt, kerstomaten en lente-uitjes
Delhaize logo
  • Clafoutis met geitenkaas, yoghurt, kerstomaten en lente-uitjes
    B

Clafoutis met geitenkaas, yoghurt, kerstomaten en lente-uitjes

door Line Couvreur
Clafoutis met geitenkaas, yoghurt, kerstomaten en lente-uitjesB
Makkelijk
> 60 min.
2/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 eieren
  • 400 g kerstomaten
  • 1 bussel lente-ui
  • 3 takjes tijm
  • 400 g volle natuuryoghurt
  • 1 crottin van natuurgeitenkaas (125 g)
  • 50 g parmigiano
  • 60 g bloem
  • 1 kl kristalsuiker
  • 3 el olijfolie
  • 10 g boter
  • peper
  • zout
  • 4 eieren
  • 400 g kerstomaten
  • 1 bussel lente-ui
  • 3 takjes tijm
  • 400 g volle natuuryoghurt
  • 1 crottin van natuurgeitenkaas (125 g)
  • 50 g parmigiano
  • 60 g bloem
  • 1 kl kristalsuiker
  • 3 el olijfolie
  • 10 g boter
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 50 min. + 50 min. kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 210°C. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de kerstomaten over, prik ze in en bestrooi ze met suiker. Voeg de ingekorte lente-uitjes toe. Smeer alles in met de olijfolie, kruid met zout en schuif 20 min. in de oven. Verlaag de oventemperatuur tot 180°C.
2
Meng de bloem, de geraspte parmigiano en de helft van de yoghurt met een garde. Voeg de eieren toe, de rest van de yoghurt, peper en zout. Meng, giet in een beboterde ovenschaal en voeg de kerstomaten samen met de uien toe. Bestrooi met de grofverkruimelde geitenkaas en de tijm. Bak 30 min. in de oven.
3
Serveer warm of lauw, met een slaatje en geroosterd brood.
1
Verwarm de oven voor op 210°C. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de kerstomaten over, prik ze in en bestrooi ze met suiker. Voeg de ingekorte lente-uitjes toe. Smeer alles in met de olijfolie, kruid met zout en schuif 20 min. in de oven. Verlaag de oventemperatuur tot 180°C.
2
Meng de bloem, de geraspte parmigiano en de helft van de yoghurt met een garde. Voeg de eieren toe, de rest van de yoghurt, peper en zout. Meng, giet in een beboterde ovenschaal en voeg de kerstomaten samen met de uien toe. Bestrooi met de grofverkruimelde geitenkaas en de tijm. Bak 30 min. in de oven.
3
Serveer warm of lauw, met een slaatje en geroosterd brood.
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 125 kcal - Vetten: 7,5 g - Koolhydraten: 7,4 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 6,4 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 125 kcal - Vetten: 7,5 g - Koolhydraten: 7,4 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 6,4 g
Frans
Vegetarisch
Pasen
Voorgerecht