Recept zoekresultatenVol-au-vent met parelhoen en bospaddenstoelen
Delhaize logo
  • Vol-au-vent met parelhoen en bospaddenstoelen
    A

Vol-au-vent met parelhoen en bospaddenstoelen

Vol-au-vent met parelhoen en bospaddenstoelenA
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 2 parelhoenen
  • 4 wortels (assortiment van witte, gele, oranje, rode)
  • 2 preiwitten
  • 3 stengels groene selder
  • 2 dikke uien
  • 3 el bloem
  • 1 dl room
  • 10 cl Noily Prat
  • 25 g boter
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 takjes tijm
  • 3 kruidnagels
  • 1 stuk steranijs
  • 1 kl zwarte peperbolletjes
  • 1 kl zout
  • 1 ei (voor de bladerdeeggebakjes)
  • 10 vierkantjes vers bladerdeeg (voor de bladerdeeggebakjes)
  • 500 g bospaddenstoelen, naar keuze (voor de champignons)
  • 1/2 citroen (voor de champignons)
  • 1 grote sjalot (voor de champignons)
  • 1 el cognac (voor de champignons)
  • 20 g boter (voor de champignons)
  • 4 takjes bladpeterselie (voor de champignons)
  • peper en zout (voor de champignons)
  • 1 kg frietaardappelen (voor de bladerdeeggebakjes)
  • 3 el geraspte parmigiano (voor de bladerdeeggebakjes)
  • 3 el olijfolie (voor de bladerdeeggebakjes)
  • 1 teentje teentje knoflook (voor de bladerdeeggebakjes)
  • 1/3 bussel krulpeterselie (voor de bladerdeeggebakjes)
  • 1/4 kl gemalen zwarte peper (voor de bladerdeeggebakjes)
  • 1/2 kl fleur de sel (voor de bladerdeeggebakjes)
  • 2 parelhoenen
  • 4 wortels (assortiment van witte, gele, oranje, rode)
  • 2 preiwitten
  • 3 stengels groene selder
  • 2 dikke uien
  • 3 el bloem
  • 1 dl room
  • 10 cl Noily Prat
  • 25 g boter
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 takjes tijm
  • 3 kruidnagels
  • 1 stuk steranijs
  • 1 kl zwarte peperbolletjes
  • 1 kl zout

Begin met koken

: 1.40u
1
Doe de parelhoenen in een grote kookpot. Prik de kruidnagels in de hele gepelde uien en voeg ze toe in de kookpot. Voeg de in stukken gesneden wortelen, prei en selder toe, samen met de laurierblaadjes, de tijm, de steranijs, zout en peper. Bedek met koud water, breng aan de kook en laat 40 min. op een zacht vuurtje sudderen.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd vierkantjes van 9 cm uit 6 bladerdeegjes, door er 8 reepjes van 1,2 cm breedte aan de 4 kanten af te snijden. Snijd de laatste 4 deegvellen in 12 reepjes elk. Leg aan elke zijde van de vierkantjes 4 reepjes trapsgewijs op elkaar en bestrijk alles geleidelijk aan met het losgeklopte ei. Bak de gebakjes 25 min. in de oven goudbruin.
3
Haal het parelhoen uit het kookvocht en zeef deze bouillon. Laat het parelhoen afkoelen. Verwijder het vel, maak al het vlees los en scheur de grotere stukken in kleine delen.
4
Fruit de bloem in een stoofpan met de gesmolten boter, tot alles bruin kleurt. Voeg geleidelijk aan en al kloppend 1 l van de gezeefde bouillon toe. Breng zachtjes aan de kook en voeg dan de room toe, samen met de Noilly Prat en de stukken parelhoen. Laat 2 min. sudderen en breng verder op smaak.
5
Snijd de ongeschilde aardappelen in frietjes, spoel ze en droog ze. Meng ze met olijfolie, schik ze naast elkaar op een bakplaat met bakpapier en bak ze 20 à 25 min. in de oven goudbruin (voorverwarmd op 230°C) of bak ze Vispannetjes met kreeft en grijze garnalen in 2 keer goudbruin in de frituurpan. Meng de geraspte parmigiano, het geperste teentje knoflook, de fleur de sel, de peper en de peterselie (goed gespoeld, gedroogd en fijngehakt). Breng de frietjes met dit mengsel op smaak (of geef het er apart bij).
6
Borstel de paddenstoelen schoon (zonder water!), verwijder de stelen en snijd de grootste exemplaren in stukken. Fruit de fijngesnipperde sjalot 5 min. op een zacht vuurtje in een braadpan met de gesmolten boter. Voeg de paddenstoelen en citroensap toe, zet het deksel op de pan en laat 4 min. slinken. Laat het sap bijna volledig inkoken, voeg de cognac en de gehakte peterselie toe. Breng verder op smaak.
7
Snijd voorzichtig de hoedjes uit de bladerdeeggebakjes, schik ze op de borden en vul ze met parelhoen en saus. Geef er de frietjes en paddenstoelen bij.
1
Doe de parelhoenen in een grote kookpot. Prik de kruidnagels in de hele gepelde uien en voeg ze toe in de kookpot. Voeg de in stukken gesneden wortelen, prei en selder toe, samen met de laurierblaadjes, de tijm, de steranijs, zout en peper. Bedek met koud water, breng aan de kook en laat 40 min. op een zacht vuurtje sudderen.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd vierkantjes van 9 cm uit 6 bladerdeegjes, door er 8 reepjes van 1,2 cm breedte aan de 4 kanten af te snijden. Snijd de laatste 4 deegvellen in 12 reepjes elk. Leg aan elke zijde van de vierkantjes 4 reepjes trapsgewijs op elkaar en bestrijk alles geleidelijk aan met het losgeklopte ei. Bak de gebakjes 25 min. in de oven goudbruin.
3
Haal het parelhoen uit het kookvocht en zeef deze bouillon. Laat het parelhoen afkoelen. Verwijder het vel, maak al het vlees los en scheur de grotere stukken in kleine delen.
4
Fruit de bloem in een stoofpan met de gesmolten boter, tot alles bruin kleurt. Voeg geleidelijk aan en al kloppend 1 l van de gezeefde bouillon toe. Breng zachtjes aan de kook en voeg dan de room toe, samen met de Noilly Prat en de stukken parelhoen. Laat 2 min. sudderen en breng verder op smaak.
5
Snijd de ongeschilde aardappelen in frietjes, spoel ze en droog ze. Meng ze met olijfolie, schik ze naast elkaar op een bakplaat met bakpapier en bak ze 20 à 25 min. in de oven goudbruin (voorverwarmd op 230°C) of bak ze Vispannetjes met kreeft en grijze garnalen in 2 keer goudbruin in de frituurpan. Meng de geraspte parmigiano, het geperste teentje knoflook, de fleur de sel, de peper en de peterselie (goed gespoeld, gedroogd en fijngehakt). Breng de frietjes met dit mengsel op smaak (of geef het er apart bij).
6
Borstel de paddenstoelen schoon (zonder water!), verwijder de stelen en snijd de grootste exemplaren in stukken. Fruit de fijngesnipperde sjalot 5 min. op een zacht vuurtje in een braadpan met de gesmolten boter. Voeg de paddenstoelen en citroensap toe, zet het deksel op de pan en laat 4 min. slinken. Laat het sap bijna volledig inkoken, voeg de cognac en de gehakte peterselie toe. Breng verder op smaak.
7
Snijd voorzichtig de hoedjes uit de bladerdeeggebakjes, schik ze op de borden en vul ze met parelhoen en saus. Geef er de frietjes en paddenstoelen bij.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 655; energie (kCal): 157; vetten (g): 8,2; verzadigde vetten (g): 3,9; koolhydraten (g): 9,9; suikers (g): 1,7; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 9,6; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 901,34
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 655; energie (kCal): 157; vetten (g): 8,2; verzadigde vetten (g): 3,9; koolhydraten (g): 9,9; suikers (g): 1,7; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 9,6; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 901,34
Frans
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Borstfilet | Parelhoen
Delhaize Borstfilet | Parelhoen
+/- 205 gr
+/-€
6
56
Wortelen | Fijn
Delhaize Wortelen | Fijn
500 gr
1
99
Prei | Fijngesneden
Delhaize Prei | Fijngesneden
300 gr
1
69
Groene selder | Bio
Delhaize Groene selder | Bio
3 × 350 gr
Bio
    2
    49
    Witte uien | Netje
    Delhaize Witte uien | Netje
    400 gr
    1
    69
    Room | Zuur | 15 % V.G.
    Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
    200 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    09
    Vermouth Dry 18% Alc
    Noilly Prat Vermouth Dry 18% Alc
    75 cl
    13
    45
    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    39
    Laurierblaadjes
    Delhaize Laurierblaadjes
    15 gr
    1
    35
    Tijm | Verpakt
    Delhaize Tijm | Verpakt
    20 gr
    1
    39
    Kruiden | Kruidnagel
    Santa Maria Kruiden | Kruidnagel
    24 gr
    5
    35
    Kruiden | Steranijs
    Santa Maria Kruiden | Steranijs
    15 gr
    2
    65
    Eieren | Medium | Vrije uitloop
    Delhaize Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    09
    Bladerdeeg | Vers
    Delhaize Bladerdeeg | Vers
    230 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    79
    Witte champignons | Belgisch
    Delhaize Witte champignons | Belgisch
    500 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    05
    Citroen | 1 st
    Delhaize Citroen | 1 st
    1 st
    0
    69
    Sjalot | Ui | Netje
    Delhaize Sjalot | Ui | Netje
    500 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    09

    Reeds in je keuken

    Tarwebloem
    Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    49
    Kruiden | Roze peperbollen
    Santa Maria Kruiden | Roze peperbollen
    21 gr
    4
    55
    Zout | Keuken
    365 Zout | Keuken
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    35
    Totaal:
    +/-€53,78