Kalkoen met veenbessen en amandelen, witloof en zoete aardappelen
door Sofie Dumont


Makkelijk
> 60 min.
0/5
Ingrediënten voor
Ingrediënten 12 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
- 600 g kippengehakt
- 600 g rund- en varkensgehakt zonder kruiden
- 400 g pancetta carbonara
- 4 stengels groene selder
- 100 g ongepelde amandelen
- 100 g gedroogde veenbessen
- 2 el express bindmiddel voor bruine sauzen
- 1/2 fles cider
- 2,5 dl gevogeltefond
- 125 g boter
- 2 teentjes knoflook
- 6 grote salieblaadjes
- 6 takjes tijm
- 10 takjes rozemarijn
- 8 feuilles laurier
- 1 afgestreken el afgestreken el venkelzaadjes
- 1 kg zoete aardappelen (voor de garnituur)
- 4 dl gevogeltefond (voor de garnituur)
- 3 el olijfolie (voor de garnituur)
- 30 g boter (voor de garnituur)
- 4 takjes rozemarijn (voor de garnituur)
- 1 kalkoen van 4 kg
- 1 witte kool
- 2 uien
- 2 stoofperen
- 6 mandarijnen
- 3 stukken steranijs
- peper
- 24 gastronomische witloofstronkjes (voor de garnituur)
- geraspte nootmuskaat (voor de garnituur)
- selderzout (voor de garnituur)
- peper (voor de garnituur)
- 1 grote zoete ui
- 600 g kippengehakt
- 600 g rund- en varkensgehakt zonder kruiden
- 400 g pancetta carbonara
- 4 stengels groene selder
- 100 g ongepelde amandelen
- 100 g gedroogde veenbessen
- 2 el express bindmiddel voor bruine sauzen
- 1/2 fles cider
- 2,5 dl gevogeltefond
- 125 g boter
- 2 teentjes knoflook
- 6 grote salieblaadjes
- 6 takjes tijm
- 10 takjes rozemarijn
- 8 feuilles laurier