Recept zoekresultatenKalkoen met veenbessen en amandelen, witloof en zoete aardappelen
Recept zoekresultatenKalkoen met veenbessen en amandelen, witloof en zoete aardappelen
Delhaize logo
  • Kalkoen met veenbessen en amandelen, witloof en zoete aardappelen
    A

Kalkoen met veenbessen en amandelen, witloof en zoete aardappelen

door Sofie Dumont
Kalkoen met veenbessen en amandelen, witloof en zoete aardappelenA
Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
12 porties
  • 600 g kippengehakt
  • 600 g rund- en varkensgehakt zonder kruiden
  • 400 g pancetta carbonara
  • 4 stengels groene selder
  • 100 g ongepelde amandelen
  • 100 g gedroogde veenbessen
  • 2 el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 1/2 fles cider
  • 2,5 dl gevogeltefond
  • 125 g boter
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 grote salieblaadjes
  • 6 takjes tijm
  • 10 takjes rozemarijn
  • 8 feuilles laurier
  • 1 afgestreken el afgestreken el venkelzaadjes
  • 1 kg zoete aardappelen (voor de garnituur)
  • 4 dl gevogeltefond (voor de garnituur)
  • 3 el olijfolie (voor de garnituur)
  • 30 g boter (voor de garnituur)
  • 4 takjes rozemarijn (voor de garnituur)
  • 1 kalkoen van 4 kg
  • 1 witte kool
  • 2 uien
  • 2 stoofperen
  • 6 mandarijnen
  • 3 stukken steranijs
  • peper
  • 24 gastronomische witloofstronkjes (voor de garnituur)
  • geraspte nootmuskaat (voor de garnituur)
  • selderzout (voor de garnituur)
  • peper (voor de garnituur)
  • 1 grote zoete ui
  • 600 g kippengehakt
  • 600 g rund- en varkensgehakt zonder kruiden
  • 400 g pancetta carbonara
  • 4 stengels groene selder
  • 100 g ongepelde amandelen
  • 100 g gedroogde veenbessen
  • 2 el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 1/2 fles cider
  • 2,5 dl gevogeltefond
  • 125 g boter
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 grote salieblaadjes
  • 6 takjes tijm
  • 10 takjes rozemarijn
  • 8 feuilles laurier